Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık fiyatı 20 lira olmalı

GZO Başkanı Karan, Türkiye’nin

GZO Başkanı Karan, Türkiye’nin 2019 yılı fındık sezonuna sıfır stokla girmeye hazırlandığına dikkat çekti. “Hiç kimse uyduruk bahanelerle fındık fiyatını düşürmeye çalışmasın” diyen Karan, TMO’nun depolarında bulunan kabuklu fındığı kilogramı 18 TL’den sattığını hatırlatarak, fındık alım fiyatının en az 20 TL olması gerektiğinin altını çizdi.

ÜRETİCİ BAHÇEYE GİRMEDEN FİYAT AÇIKLANMALI

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık fiyatıyla ilgili çok çarpıcı tespitlerde ve açıklamalarda bulundu. Fındık üreticisinin hasat için artık gün saydığını, bu ay sonu itibariyle Giresun ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üreticilerin hasat için bahçeye gireceğini hatırlatan Karan, üretici beline sepetini takmadan fındık taban fiyatının açıklanması gerektiğini söyledi.

ÜRETİCİNİN KAZANMADIĞI SİSTEMİ KABUL ETMİYORUZ

Fındık alım politikası ve taban fiyatla ilgili TMO yetkilileri ve siyasetçilere seslenen GZO Başkanı Nurittin Karan, “TMO’nun depolarındaki fındık 18 lira edecek, TMO kazanacak, ihracatçı kazanacak ama üretici kazanmayacak. Böyle bir sistemi ve ticareti asla ve asla kabul etmiyoruz. Bu yıl fındık taban fiyatı en 20 lira olmalıdır ki, üretici de kazansın” ifadelerini kullandı.

UYDURUK BAHANELERİN ARKASINA SAKLANAMAZLAR

Hasat öncesi fındık fiyatında yapılan spekülasyonlara dikkat çeken Karan, “Her sezon tekelci zihniyet ve işbirlikçileri tarafından sürekli uyduruk bahanelerle fındık fiyatını düşürenler, bu yıl artık bu bahanelerin arkasına saklanamazlar. 2016-2017’de; ‘yok fındık çürük, nem fazla, aflatoksin var, piyasada fındık çok, büyük alıcı alımı kapattı’ gibi bahane üretenlere şunu sormak isterim; çürük ve nemli olduğunu iddia ettiğiniz fındıkları 2-3 yıl sonra TMO’dan alıp satarken hiç çürük, nemli ve aflatoksinli olmadı. Artık böyle uydurma bahanelerin arkasına sığınmayın” dedi.