Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Fındık artık geçim kaynağı değil

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal: “Fındık üreticisi ya ticaret yapacak ya hayvancılık yapacak ya da bir iş yerinde çalışacak”

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği ve 19 Mayıs Organik Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Alaettin Gülal, “Fındık üreticisinin bir fındıkla geçinmesi söz konusu değil. Fındık üreticisi ya ticaret yapacak ya hayvancılık yapacak ya da bir iş yerinde çalışacak” dedi.

Başkan Alaettin Gülal yaptığı açıklamada, “Bizim burada kırsal kesimde fındıkla geçinenlerin sayısı yüzde 10’unu geçmez. Fındık fiyatı çok yüksek olsa da geçinemez. Çünkü fındık alanları çok büyük değil. Alanlar küçük olduğu için geçinemez. Ortalama fındık üretimi 2 ton. Fındığın kilosu 15 lira olsa 2 ton fındık 30 bin lira yapar. Bugünkü şartlarda 30 bin lira ile 2 kişi ancak geçinir. Çünkü fındığın bir sürü maliyetleri var. Fındık fiyatları bizim çiftçimizi geçindirmez. Fiyatlar yüksek olursa biraz daha gelir düzeyi iyi olur, çocuğuna 1 ayakkabı alacağına belki 2 ayakkabı alabilir” diye konuştu.

Haber: Yeşilgiresun