Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Fındığın pazarlanmasını TMO üstlenecek”

Bu haberin fotoğrafı yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Türkiye’nin bir taraftan küresel oyunları bozmaya çalışırken diğer taraftan da açılış ve yatırımları gerçekleştirdiğini belirterek “Ülkemiz tarımı, Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve Başbakanımız Yıldırım’ın liderliğinde önemli bir noktaya geldi. Ama bu yeterli değil. Bu konudaki hedeflere ulaşmamız ve tarımı daha ileri noktalara taşımak için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz” dedi.

2018 yılından itibaren suyun olduğu arazilerde damlama ve yağmurlama sistemine geçilmesini zorunlu hale getireceklerinin altını çizen Çelik, bu sistemi kullanmayan üreticilerin desteklemelerden pay alamayacaklarını söyledi.

Çelik, sertifikalı tohumun kullanılmasının, verimin artması noktasında önem arz ettiğini vurgulayarak, fındık, üzüm, incir, kaysı ve antep fıstığının daha sağlıklı pazarlanmasını TMO’nun üzerine alacağını aktardı. Hayvancılık alanında da önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Çelik, Türkiye’nin kendi kendine yetecek duruma gelmesi noktasındaki çalışmaların kısa süre sonra meyveleri vereceğini kaydetti.