Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ev Ekonomisine Önemli Katkı

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun projeleri arasında yer alan yöresel ürünleriyle tarımsal ve hayvansal üretime destek veren kadınlar için kurulan Yöresel Ürünler Pazarları vatandaşlar tarafından ilgi görüyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin

Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatlarıyla ilk olarak Çınarlar Mahallesi’nde ardından ise Bulancak Durağı ve Gaziler Mahallesi’nde hayata geçirilen yöresel ürün pazarlarında vatandaşlar doğal ve el emeği ile hazırlanan sebze ve meyvelerin yanı sıra hayvansal ürünler, çeşitli gıda ve el emeği ürünleri de tezgâhlarda bulabiliyor.

Modern bir mimari ile inşa edilen projelerin hizmete girmesiyle birlikte sokaklarda satış yapmak durumunda kalan kadın üreticiler, bahçelerinde yetiştirdiği ve evlerinde hazırladığı ürünleri rahat ve modern pazar yerlerinde satışa sunarak ekonomiye kazandırıyor.

Ayrıca, Çınarlar Mahallesi’nde bulunan pazarda yöresel tatların yer aldığı lokanta birbirinden güzel tatlarıyla gün boyu hizmet verirken, işletmede yoğunluk yaşandığı gözleniyor.

‘Üreten Kadın, Güçlü Kadın’ projesi kapsamında belediye tarafından uygulanan ve DOKA tarafından da desteklenen yöresel ürün pazarlarının sayısının artırılması hedefleniyor.

ŞENLİKOĞLU: “SAYILARINI ARTIRACAĞIZ”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise, hedeflerinin her mahalleye en az bir pazarın kurulması olduğuna işaret ederek, “Ablalarımız, teyzelerimiz kendi imkanlarıyla bahçelerinden topladıkları, hayvanlarından elde ettikleri ürünlerini modern ve sağlıklı bir ortamda burada vatandaşlarımız ile buluşturuyorlar. Hem satışlarını yapıyorlar hem de şehrimizin ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bizler de emeklerinin kazanca dönüştürülmesi anlamında bir projeyi gerçekleştirmenin gururunu yaşamaktayız. Şu anda şehrimizde 3 yöresel pazarımız hizmet veriyor ve bu projemizin de hedefe ulaştığını görüyoruz. Ürünlerini pazarlayan teyzelerimiz, ablalarımız ve bu pazarlardan alışveriş yapan vatandaşlarımız oldukça memnunlar. Üretime ve ev ekonomisine katkı sağlayan bu tür yöresel pazar yerlerini artıracağız. Hedefimiz her mahalleye en az bir adet yöresel ürünler pazarını oluşturmak” dedi.

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Diğer yandan daha önce soğuk ve elverişsiz yerlerde satış yapan vatandaşlar ise, “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Eskiden kaldırım taşı üzerinde satış yapıyorduk. Şimdi suyumuz da var, dükkanımız da var. Kendisine çok şey borçluyuz” ifadelerini kullandılar.