Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Espiye’de Aile Destek Merkezi hizmete girdi

​​​​​​​Cumhurbaşkanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma

​​​​​​​Cumhurbaşkanlığı tarafından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde hayata geçirilen proje kapsamında 13 Haziran Salı günü saat 14.00’te Espiye Kaymakamlığının koordinasyonunda Aile Destek Merkezi (ADEM) açılışı gerçekleştirildi.

Espiye Kaymakamı Taner Tengir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Vali Enver Ünlü’nün eşi Sema Ünlü, Espiye Kaymakamı Taner Tengir’in eşi Handan Tengir, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer’in eşi Elif Özer, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve eşi Sündüs Karadere, ilçe protokolü, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Aile Destek Merkezi’nin açılış kurdelesi Sema Ünlü ve protokol üyeleri tarafından birlikte kesildi. Ünlü, Aile Destek Merkezi’nin hayırlı olmasını dileyerek, projenin hayata geçirilmesinde desteği, emeği ve katkısı olan herkese teşekkür etti.

Espiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından açılışı gerçekleştirilen Aile Destek Merkezi’nde ailenin temeli olan kadınlara meslek edindirmek ve kadınların çalışma hayatında kalifiye eleman olmalarını sağlamak amacıyla kişisel gelişim ve beceri kursları düzenlenecek.

Merkez’de 2 adet atölye sınıfı, 1 adet derslik, 1 adet mutfak-yemekhane ve 1 adet çocuk oyun alanı mevcut olup düzenlenecek kursların amacı; kadının ailedeki yeri ve aile mefhumu, çocuk yetiştirmenin önemi ile milli ve manevi değerler başta olmak üzere terör ve terörün aileye etkileri, madde bağımlılığı, kadına yönelik şiddet, çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele konularını kapsıyor.