Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Esnaflarımız çaresizlik içinde”

GESOB Başkanı Kara; “Cumhurbaşkanımızın

GESOB Başkanı Kara; “Cumhurbaşkanımızın insanüstü gayretlerini takdirle karşılarken, bu konularla doğrudan ilgilenmesi gereken tüm siyasi parti teşkilatları adeta kafalarını kuma sokmuş, milletin sorunlarına duyarsızlıkları insanları çileden çıkarmaktadır.”

Giresun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, “Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Covid 19 virüs salgını hızını gün geçtikçe artırarak ekonomimizi çok olumsuz etkilemektedir. Bu süreçte çok zor şartlarla hayatını idame etmeye çalışan ve iş düzenini kaybetmemek için olağanüstü gayret sarfeden esnaf ve sanatkârlarımız piyasada fiyat kontrolsüzlüğü ve denetim yetersizliği nedeniyle çaresizlik içinde çırpınmaktadır” dedi.

Kara, “Cumhurbaşkanımızın insanüstü gayretlerini takdirle karşılarken, bu konularla doğrudan ilgilenmesi gereken tüm siyasi parti teşkilatları adeta kafalarını kuma sokmuş, milletin sorunlarına duyarsızlıkları insanları çileden çıkarmaktadır. Parti teşkilatları piyasada meydana gelen aşırı artışları takip ederek önleyici tedbir almak, uyarmak ve halkı korumakla görevli olması gerekirken bu konularla hiç ilgilenmemekteler ve ilgililere konuları intikal ettirerek tedbir alıcı çalışma yapmamaktalar, bu yöneticiler sanki bu ülkede yaşamamaktalar” değerlendirmesine bulundu.

Kara; “Örnek vermek gerekirse şu an fırıncılar zam talebi ile haklı olarak kapımızı çalmakta, 4 ay önce 105 lira olan 1 çuval un 150-155 TL’ye çıkmış, kimsede ses yok. Yazıktır, günahtır bu vatandaşa ve meslek kuruluşlarına. Artık bu sorumsuz haddinden fazla fiyat artışları düzenli denetlenerek cezai uygulamalarla vatandaş korunsun. İş gücünü büyük ölçüde kaybetmiş vergisini, taksitini, sigortasını, kirasını ödeyemez duruma düşürülmüş esnaf sanatkârlarda, ithamlardan kurtuluşun bu ülke bu kadar haksız kazanç elde edip, sorumsuzca yaşanacak bir ülke olmamalıdır” ifadelerini kullandı.