Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eğribel Geçidinde çığ meydana geldi

Giresun-Sivas bağlantısını sağlayan 2

Giresun-Sivas bağlantısını sağlayan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi çığ nedeniyle bir süre ulaşıma kapalı kaldı. 104. Şube Şefliği Eğribel Bakımevinin müdahalesiyle yolun yeniden ulaşıma açıldığı bilgisi verildi.

Edinilen bilgilere göre, Karadeniz’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Giresun’un 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidinde çığ meydana geldi. Çığ nedeniyle Giresun’un Şebinkerahisar’ı Alucra ve Çamoluk ilçelerinin yanı sıra Sivas’a ulaşımını sağlayan Eğribel mevkiinde yol ulaşıma kapandı.

Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı meydana gelen çığ ile ilgili verdiği bilgide, “Etkili olan kar yağışı nedeniyle Eğribel geçidinde çığ meydana gelmiştir. 104. Şube Şefliği Eğribel Bakımevi’nin müdahalesi ile yol birkaç saatlik kapalı kalmanın ardından çift yönlü olarak yeniden ulaşıma açılmıştır. Meydana gelen çığda herhangi bir maddi ve manevi zarar meydana gelmemiştir. Eğribel kış mevsiminde ne yazık ki şoförlerin korkulu rüyasıdır. Ancak yapılmakta olan tünelle birlikte bu sorunlar pek yakında son bulacaktır” dedi.