Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Edebiyatçıları Giresun’da ağırladık”

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, “Fındığın Başkenti Kirazın anayurdu Giresun’un her bir köşesi saklı bir cennet olan bu güzelliklerini herkesin görmesi gerektiğini” söyledi.

Sabri Öztürk, ilimizde Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şube Başkanı ve Şair-Yazar Mehmet Oymak, Şair-Yazar Zehra Yücel, Şair ve Bursa Milletvekili Osman Mesten, Gazeteci Gül Demirbaş ve Yönetici Hayri Çağır ile diğer davetlileri ağırladı.

Milli dilimizin, edebiyatımızın, kültürümüzün toplumda yerleşmesini ve gelişmesini sağlayacak faaliyetlerde bulunmak ve bu konuda yapılan çalışmalara destek vermek amacıyla kurulmuş olan Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi yönetimini, ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Öztürk, misafirlerine; Giresun Kalesi, Giresun’un tarihi evleriyle ünlü Zeytinlik semti, Aretias diye bilinen tarihi Giresun Adası, Kuzalan Şelalesi, Mavi Göl, Kulakkaya Yaylası ve Şebinkarahisar ilçelerimizi gezdirerek Giresun Mutfağını tanıttı.

Ziyaretlerde doğa ile tarihin, mavi ile yeşilin buluştuğu Giresun’umuzun güzellikleri karşısında misafirlerin hayranlığını gizleyemediğini vurgulayan Öztürk, “Giresun’umuzun daha çok tanıtılması, kültürel değerlerinin daha çok öne çıkarılması, bu saklı Cenneti herkesin görmesi için daha çok çalışıp ilimizin turizm pastasından daha çok pay alması için hizmet edeceğiz” dedi.

Öztürk açıklamasında; misafirlerin, Karadeniz’in en büyük kalesi olan Giresun Kalesi ve yaşanabilir tek büyük adası olan Giresun Adasının Türkiye’nin en önemli Kültürel Mirası olduğuna yerinde şahitlik ettiklerini belirtti.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Ankara Şubesi Başkanı Mehmet OYMAK beyefendi geziye ilişkin düşüncelerini şu şekilde ifade etti: “Kendileri, çevresi, dost ve arkadaşları ve çalışma ekibi; durmadan, dinlenmeden, ikramın ve nezaketin azamisi ile ağırlamaya çalıştılar. Giresun sevgisi ile misafirperverlik birleşince; Ada’dan yaylaya, Kulakkayaya, ormandan, mantar toplamadan, dağ yürüyüşlerine, adını-tadını bilmediğimiz doğal yemek ve yiyeceklere, eşsiz Giresun fındığından, kestane balından, enva-i çeşit yiyecek ve çerezine; Kadın savaşçılar Amazonların yurdu Ada’dan, Şebinkarahisar’dan, Tamzaraya. Gezdik, gördük, yedik, içtik. Her adımında ayrı bir lezzet yaşadık” dedi.

Sabri Öztürk, bu tür ziyaretlerin, tanıtıcı faaliyetlerin daha çok yapılması gerektiğini belirterek, “Giresun’un yerel tarihinde derin izler bırakan destansı olayların, yürek burkan hikâyelerin, ağıtlarla ortaya çıkan yanık türkülerinin orijinaline uygun olarak yeniden hikâyesinin, romanlarının yazılması gerektiği ve Giresun’un güzelliklerinin bütün dünyaya tanıtılması gerektiğini bu anlamda şair ve yazarların ziyaretinin önemli olduğunu” söyledi.

Öztürk, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Şair Yazar Bursa Milletvekilimiz Osman MESTEN’in, Gezi esnasında Giresun’la ilgili duygularını dile getirdiği bir şiiri de paylaştı.

Şuara, üdeba, ehibba ile
Üç gün geçirdik, bir masal gibiydi
Bilmezdik evvelden, nasılmış neymiş
Giresun cennetten misal gibiydi

Gedikkaya, Kulakkaya ve Şebin
Doyumu yok, Gök göl ve şelalenin
Bir sefer ki, yare visal gibiydi

Sabri Öztürk, ağırlamaktan büyük bir onur duyduğu misafirlerinin hayranlıklarını her fırsatta dile getirdiklerini belirterek, “Yeşilin her tonunu bulmanın mümkün olduğu ilimizi herkesin gelip görmesi gerekiyor. Misafirlerimiz de Yaylaları, dereleri ve şelaleleri ile büyüleyici bir şehir olan Giresun’u gelip görmemek, insanlar için büyük kayıp diyerek ilimizi tanıtmak için bizlere de söz verdiler. Giresun’a geliş amacımız da sizlerin taşıdığı değerleri başka illere hatta dünyaya aktarmak dediler. Bu vesileyle gazeteci, edebiyatçı dostlarıma en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Karadeniz’in incisi olan Giresun’un her bir köşesi saklı cennet olan bu yerleri bir gün herkes görmeli” dedi.