Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Durakta otobüs beklerken matematik sorusu çözecekler

– Çorum’da bir lise tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, yoğun kullanılan otobüs duraklarına eğlenceli soruların yer aldığı karikatür ve resimler asıldı

- Çorum'da bir lise

ÇORUM (AA) – Çorum'da bir lise tarafından matematiğin sevdirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla "Durakta Matematik Projesi" başlatıldı.

15 Temmuz Fen Lisesi tarafından hayata geçirilen proje kapsamında vatandaşların yoğun kullandığı otobüs duraklarına asılan karikatür ve resimlerde eğlenceli sorular yer alıyor.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Milli Eğitim Şube Müdürü Müslüm Kılıç, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Nuri Burhan, projeden sorumlu öğretmen Selda Tarhan ve öğrenciler, valilik önündeki otobüs durağına afiş astı.

Çöplü, burada yaptığı açıklamada, kent merkezindeki 10 durakta projenin uygulanmaya başladığını ifade etti.

Çocukların faydasına olacak bu projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını anlatan Çöplü, "Amacımız matematiği öğrencilerimizin korkulu rüyası olmaktan çıkarmak, onlara matematiği sevdirmek. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi.

Tarhan da öğrenciler ve yetişkinlerin otobüs duraklarında boş zamanlarını matematikle değerlendirebileceğini belirterek, "Çeşitli işlemlerin yer aldığı afişler, matematiği öğretmenin yanı sıra sevdirmeyi de sağlayacak." ifadesini kullandı.

Öğrenciler de uygulama sayesinde otobüs beklerken matematikle iç içe olacaklarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.