Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devletten destek aldı, hamur işine girdi

KARABÜK (AA) – Karabük'te,

KARABÜK (AA) – Karabük'te, işlediği suç nedeniyle bir süre kaldığı cezaevinden tahliye edilen İsa Bükecik, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün ceza infaz kurumlarından çıkan hükümlülere yönelik düzenlediği girişimcilik kursunu tamamlayarak almaya hak kazandığı 30 bin liralık hibe desteğiyle kendi işinin patronu oldu.

Karabük Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, eski hükümlüleri topluma kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütüyor.

İl genelinde son 2 yılda 55 eski hükümlü Denetimli Serbestlik Müdürlüğüne hazırladıkları projeyle başvurdu. Bunlardan 17'si çeşitli alanlarda kendi iş yerlerini açtı.

Daha önce çeşitli sektörlerde çalışan eski hükümlü evli ve 2 çocuk babası 33 yaşındaki İsa Bükecik de cezaevinden tahliye olduktan sonra müdürlüğün açtığı girişimcilik kursuna katıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan Bükecik, hazırladığı projeyle 30 bin liralık hibe desteği almaya hak kazandı.

Karabük merkezde eşinin yardımıyla bir hafta önce pasta börek salonu açan Bükecik, kendi işinin patronu olmanın mutluluğunu yaşıyor.

– "Devlet çalışmak isteyenlerin yanında"

İsa Bükecik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cezaevine girmeden önce çeşitli sektörlerde çalıştığını söyledi.

Tahliye olduktan sonra eşiyle pasta börek salonu açmaya karar verdiklerini anlatan Bükecik, bunu için Karabük Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün açtığı girişimcilik kursuna katıldığını kaydetti.

Bükecik, kursu başarıyla tamamlayıp 30 bin liralık hibe desteği almaya hak kazandığını aktararak, "Benden bir proje istediler, ben de proje hazırladım. Projem kabul edildi. Hibe desteği aldım. Bizim de bir miktar paramız vardı. Bu sayede iş yerimizi açtık. Daha iyi olsun diye çalışıyoruz." diye konuştu.

İş yerinin açılışına, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, Karabük Denetimli Serbestlik Müdürü Nesrin Uğurlu, Karabük Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Coşkun Güven'in de katıldığını belirten Bükecik, destek veren herkese şükran borçlu olduğunu ifade etti.

Bükecik, eski hükümlülere de seslenerek, "Çalışmak istemeleri halinde devlet her türlü onların yanında oluyor." dedi.