Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyet Bayramı’nda “İzmir Marşı” tartışması

Atatürk Stadyumunda yapılan Cumhuriyet’in
Atatürk Stadyumunda yapılan Cumhuriyet’in 94. yıl kutlama törenlerine “İzmir Marşı” tartışmaları damga vurdu. Giresun Spor Lisesinin hazırladığı müzikli gösteriden İzmir Marşı’nın çıkartıldığı iddia edildi. Tartışmalar kentte gün boyu sürerken tepki olarak Giresun Belediyesince düzenlenen “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü” sırasında hoparlörlerden sürekli olarak İzmir Marşı’nın çalması dikkat çekti.

Giresun’daki Cumhuriyet’in 94. yıl kutlama törenleri İzmir Marşı tartışmaları eşliğinde gerçekleştirildi. Giresun Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kutlama törenlerinde Spor lisesi öğrencileri tarafından müzikli olarak gösterileceği belirtilen “İzmir Marşı” eşliğindeki gösterinin yerine son anda “Onuncu Yıl Marşı”nın müziğinin yer aldığı gösterinin konulduğu ileri sürüldü.

Giresun’daki Cumhuriyet’in 94. yıl kutlama törenleri İzmir Marşı tartışmaları eşliğinde gerçekleştirildi. Giresun Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kutlama törenlerinde Spor lisesi öğrencileri tarafından müzikli olarak gösterileceği belirtilen “İzmir Marşı” eşliğindeki gösterinin yerine son anda “Onuncu Yıl Marşı”nın müziğinin yer aldığı gösterinin konulduğu ileri sürüldü. Konuyla ilgili olarak Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü’nden herhangi bir açıklama yapılmazken gösteri müziğinin programı gerçekleştiren bayram komitesi tarafından belirlendiği ifade ediliyor

BELEDİYE HOPARLÖRLERİNDEN İZMİR MARŞI ÇALINDI

Kentte bu tartışmalar yaşanırken gece Giresun belediyesi tarafından düzenlenen ve 20 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen “Büyük Cumhuriyet Yürüyüşü”ne de İzmir Marşı damgasını vurdu. Giresun Belediye hoparlörlerinden sürekli İzmir Marşı çalınırken, yürüyüşe katılan Giresunlularda İzmir marşı çalan Belediye bandosuna eşlik ettiler.