Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çorum'dan kısa kısa

Bu haberin fotoğrafı yok

ÇORUM (AA) – Çorum'da 65 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kurulan İnsani Değerler Platformu (İDP), Barış Pınarı Harekatı'nı desteklediğini açıkladı.

İDP Dönem Sözcüsü Tekin Çınar, yaptığı yazılı açıklamada, TSK'nin, PKK, PYD, YPG ve DEAŞ gibi terör örgütleri başta olmak üzere, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı üzerine düşen vazifeyi azim ve kararlılıkla yerine getirdiğini vurguladı.

TSK'nin görevini uluslararası hukuk ve evrensel değerlere uygun olarak, sivillere hiçbir zarar vermeden, titizlikle yerine getiriyor olmasının da takdir topladığını ifade eden Çınar, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Türk Silahlı Kuvvetlerimizce başlatılan, hem güney sınırlarımızı tehdit eden terör örgütlerini bertaraf edecek, hem de Türkiye'de bulunan Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönmelerine fırsat sağlayacak Barış Pınarı Harekatı'nı, Çorum İnsani Değerler Platformu olarak destekliyoruz. Tarihi bir süreçten geçtiğimiz şu günlerde her zamankinden daha çok kardeşlik duyguları ile kenetlenmemiz gerekmektedir. Sivil toplum örgütlerinin de bu süreçte üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önem arz etmektedir. Komşumuz Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasını da hedefleyen Barış Pınarı Harekatı'nın başarı ile en kısa sürede tamamlanmasını, yıllarca zulüm görmüş, çile çekmiş, kardeş Suriye halkının da özgürlüğüne kavuşmasını diliyoruz. Bu anlamda örnek bir mücadele sürdüren kahraman Mehmetçiğimizin de muzaffer olmasını niyaz ediyoruz."

– AK Parti Gençlik Kolları'ndan Barış Pınarı Harekatı'na destek

AK Parti Çorum Gençlik Kolları Başkanlığınca Barış Pınarı Operasyonu'na destek olmak amacıyla vatandaşlara Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı dağıtıldı.

Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Osmancık Caddesi esnafını ziyaret ederek iş yerlerine asılması için Türk bayrağı ve Kuran-ı Kerim bıraktı.

Temur, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'de teröristlere karşı kahramanca mücadele verdiğini söyledi.

TSK'ye dualarla destek olduklarını dile getiren Temur, "Bu düşünceyle esnafımıza kutsal kitabımız Kur'an-ı Azimüşşan ve şanlı Türk bayrağımızı hediye ediyoruz. Esnaflarımıza dualarında kahraman Türk ordumuzu da ihmal etmemeleri gerektiğini hatırlattık. Şükürler olsun ki esnaflarımız da vatandaşlarımız da son derece bilinçli. Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunların, yapılan kara propagandaların hepsinin iç yüzünü biliyor ve farkındalar. Devletimizin yanındalar. Bizler de Ak Gençlik olarak her zaman devletimizin, ordumuzun ve milletimizin yanındayız. Rabbim ordumuzu korusun ve muhafaza eylesin, başarılarımız daim olsun inşallah." dedi.

– Saat Kulesi etrafında trafik düzenlemesi

Çorum'da trafik sıkışıklığını gidermek amacıyla Gazi ve İnönü caddelerinin kesiştiği Saat Kulesi civarında yeni düzenlemeler yapıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, yaptığı açıklamada trafik sıkışıklığının gelişi güzel park edilen araçlardan kaynaklandığını tespit ettiklerini söyledi.

Yeni düzenlemeyle araçların park etmesinin önüne geçmeyi hedeflediklerini dile getiren Çöplü, "Yapılan düzenleme ile gelişigüzel park edilen alanları daralttık. Saat Kulesi meydanında zaman zaman yaşanan tıkanıklığın önüne geçmek için ise Saat Kulesi'nden İnönü Caddesi'ne girişteki araç parklarını kaldırdık. Bu şekilde araç trafiğini iki yönden de çalıştırılmasını sağladık. Ayrıca vatandaşlarımızın kısa süreli duraklamaları için tahsis edilen alanları da işaretleyerek bir düzen getirdik." dedi.

Bölgede şerit çizgilerini de yenilediklerini ifade eden Çöplü, şunları kaydetti:

"Saat Kulesi kavşağı dönel adası şerit çizgileri ve kavşak içindeki araçların geçiş önceliği belirten levhalar yeniden düzenlendi. Bu çalışmaları İl Emniyet Müdürlüğümüz ile aldığımız kararlar doğrultusunda hayata geçiriyoruz. Şehrimizi daha güzel hale getirmek için kurumlarımızla iş birliği içerisinde çalışıyoruz."

– Payitaht Abdulhamit dizisinin setine ziyaret

Çorum Kültür ve Turizm Derneğince, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle hayata geçirilen "Fırsata Dönüşen Hayatlar Projesi" kapsamında fotoğraf ve video çekim eğitimi gören öğrenciler, TRT'de yayınlanan Payitaht Abdülhamit dizisinin setini ziyaret etti.

Çorum Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Atakan Akman, yaptığı açıklamada ziyaretin öğrenciler için verimli geçtiğini söyledi.

Öğrencilerin sette dekor, ışık ve çekim mekanları gibi teknik konularda bilgi aldıklarını dile getiren Akman, "Öğrenciler, eğitim süresince aldıkları teorik eğitimi bu platoda uygulamalı olarak görme fırsatı buldu. Projenin amacı sinema, belgesel ve televizyon alanında yetenekli gençleri bu alanda çalışmaya yönlendirmek. Proje kapsamında önümüzdeki günlerde yönetmen ve oyuncuyla söyleşi yapacağız. Gençlerin hayatlarına dokunabilmek, meslek seçimleri öncesinde ilgi duydukları alanlarla alakalı olabildiğince bilgi ve deneyim sahibi olmalarını sağlamak amacıyla başlattığımız projemizi sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.