Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ÇÖP İÇİN SİYASET YAPTIRMAM”

Aksu, Çöp tesisini Katı

Aksu, Çöp tesisini Katı Atık Birliğinin yaptığını ifade ederek, “Buranın başkan vekiliyim, emeği geçen herkese teşekkür ettim, yine ediyorum, ama kimse çöpü siyasi malzeme olarak kullanmasına da izin vermem, yapılan iş milletin parası ile yapılıyor ne ben ne de başkası babasının parası ile hizmet yapmıyor” diye konuştu.

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, dün düzenlediği basın toplantısında çöp tartışmaları ile ilgili olarak sorulan soruları cevaplandırdı.  Aksu, çöp tesisini kimseye siyasi malzeme yaptırmayacağını belirtirken bu konudaki tartışmalara da nokta koydu.

“KİMSE BABASININ PARASINI HARCAMIYOR”

Çöp sorununa 8 yılını verdiğini belirten Başkan Aksu, Katı Atık Birliği ile Giresun Belediyesini ayrı ayrı göstermeye çalışıp, çöp üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar bunlara müsaade etmeyeceğim. Ben katı atık birliğinin zaten başkan vekiliyim. Ben zaten Katı Atık Birliğindeyim. Ben yaptığım her hizmette halkın parasını kullanıyorum, kimse babasının parasını kullanmıyor” dedi.

“ÇÖPÜ SENİN BAŞKANININ DÖKTÜĞÜ YERDEN KALDIRIYORUM”

Önceki gün kendisini eleştiren AK Parti Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akar’a a üstü örtülü cevap veren Kerim Aksu, “Zaten kaldırması gerekli diyorlarmış, ben çöpü senin Belediye Başkanının döktüğü yerden kaldırıyorum.

Perşembe günü Vali Bey beni aradı, artık çöpün taşınabilir hale geldiğini söyledi. Bu dakikadan sonra Aksu’ya çöp dökülmeyecek. Hiçbir aksaklık yok, hiçbir sıkıntı yok. Tesisinde yer tahsisinde Canikli yada bir başkaları değil belediyemiz yaptı, vatandaşın parasıyla yaptı. Bunu ben yaptım demeye kimsenin haddi yok. Sıkıntı çekerken Kerim Aksu, bitince biz yaptık öyle bir şey yok. Meydana maket koyuyor diyenler maket görmek istiyorlarsa Gedikkaka ya çıksınlar yukarıdan, Cumhuriyet Meydanını, Atatürk Meydanını seyretsinler. Bu yılda kültür Merkezinin temelini atacağız. Ne söz verdiysem hepsini yaptım, yapmaya devam edeceğim. Ben her konuşmamda söyledim, Giresun Belediyesi bu tesisin lokomotifidir en büyük payı vermiştir bunu kimse inkar edemez. Şebinkarahisar, Alucra Çamoluk Belediyeleri hariç diğer bütün belediyeler katkı sağlamıştır. Bütün Belediye Başkanlarına da teşekkür ettim. Benim amacım bağcıyı dövmek değil, üzümü yemek. Buradan onlara açık çağrı yapıyorum çöp sahasındaki alanı belediyeye tahsis etsinler hemen düzenlemesine başlayalım. Belediyenin elindeki arazileri alıp Özel İdareye vermek Türkiye Cumhuriyeti’nde bir ilktir buda Giresun’da yapıldı.”