Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çömlekçi Grup Yolu için bir araya geldiler

Görele’de 40 kilometre uzunluğu bulunan ve 23 köyün ulaşımını sağlayan Çömlekçi Grup Yolu projesinin yatırım programına alınması için köy muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.

Görele’de 40 kilometre uzunluğu

Giresun’un Görele ve Tirebolu ilçelerinin köylerine hitap eden, günümüzde ihtiyaca cevap vermemesi ve bir aracın zor geçebildiği keskin virajları nedeniyle her yıl ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı onlarca kazaya neden olan Çömlekçi Grup Yolu’nun daha önce hazırlanmış olan projesinin yatırım programına alınarak, başlatılması adına köy muhtarlarıyla Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri bir araya geldi.
Çömlekçi Vadisi’nde Köprübaşı Karakeş köyü köy konağında düzenlenen toplantıda Çömlekçi Grup Yoluyla ilgili bilgi köy muhtarları ve STK temsilcileri adına hazırlanan bildiriyi okuyan Musa Ada, “Çömlekçi Vadisi Görele ve Tirebolu köylerinin oluşturduğu 40 kilometreden ve 23 köyden oluşmakta ve yaklaşık 40 nüfus yaşamaktadır. İnsan nüfusuna oranla motorlu taşıt sayısı da oldukça yüksektir. Çömlekçi Grup Yolu açıldığı 1960’lı yıllardan bugüne küçük çaplı onarım ve bakımların dışında ciddi bir iyileştirme yapılmadığı gibi iki araç da yan yana geçemeyecek kadar dar ve keskin virajlara sahiptir. Her yıl onlarca ölümlü ve maddi hasarlı trafik kazaları yaşanmaktadır. Yolumuzun kısa bir süre önce karayolları ağına alınarak asfaltlanmış olmasından dolayı da trafik kazalarında artış yaşanmıştır. Çömlekçi Yolu’nun standartlara uygun hale getirilmesi için hazırlanan projenin de aradan yıllar geçmesine rağmen hala yatırım programına alınmamıştır. Çömlekçi Grup Yolu için hazırlanan projenin bir an önce yatırım programına alınarak, çalışmaları takip etmek adına Çömlekçi Grup Yolu Platformu kurulmuş ve bundan sonra her alanda çalışmalarını yürütecektir” denildi.