Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çıraklık Eğitimi, Zorunlu Eğitim kapsamına alındı

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 6764 sayılı kanunla Çıraklık Eğitimi, Zorunlu Eğitim kapsamına alındı. Bu durumda; ortaokul veya İmam-Hatip Ortaokulunu bitiren öğrenciler, TEOG sınavı sonuçlarına göre Mesleki Eğitim Merkezlerini tercih edebilecekler. Yeni kanunla; Milli Eğitim Müdürlüklerine kayıt yaptıran öğrenciler, Genel Sigorta kapsamına alınacak olup, öğrencilere asgari ücretin yüzde 30’u kadar ücret verilecek, bu ücretin 3’te 2’si devlet tarafından, 3’te 1’i de iş yeri sahibi tarafından karşılanacak.

Mesleki Eğitim Merkezlerinde okuyan öğrencilere 4 yılın sonunda Ustalık Belgesi verilecek, lise diploması almak isteyen öğrenciler, bakanlıkça belirlenecek olan fark derslerini vererek lise diploması alabilecekler. Tirebolu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Arslan, kanunda yapılan değişikliklerden dolayı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında öğrenci sayısında artış olabileceğini belirterek, merkez bünyesinde yeni derslik ihtiyacı doğacağını kaydetti.

Okul müdürü Arslan, velilerin; Tirebolu ile birlikte 7 ilçeye hizmet veren Mesleki Eğitim Merkezi’ne meslek edinmek isteyen çocuklarını yönlendirmelerini isterken; bu merkeze kayıt yaptıran öğrencilerin Genel Sigorta kapsamına alınmasından dolayı, sigortalarının emeklilikten sayılacağını duyurdu ve bu merkezlerin öneminin daha da arttığını ifade etti.

Öte yandan, 7 ilçeden 100’ü aşkın öğrencisi bulunan Tirebolu Mesleki Eğitim Merkezinde 31 meslek dalında 152 ayrı alanda eğitim veriliyor.