Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çiftçi Kayıt Sisteminde son başvuru zamanı ne zaman?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının son tarihi olan 2 Ocak 2024’e yaklaşılırken, Giresun genelinde 15 binin üzerinde üreticinin henüz başvuru yapmadığı belirtildi.

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)

Çiftçiler, ÇKS başvurusu yapmadıkları takdirde tarımsal destekleme ödemelerinden yararlanamayacakları konusunda uyarıldı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ÇKS başvurusu yapmayan üreticilerin destekleme ödemelerinden mahrum kalmakla karşılaşacaklarına dikkat çekildi. Başvuruların bağlı bulunan İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri veya e-devlet üzerinden yapılabileceği belirtilirken, 2 Ocak 2024 tarihinin kesin son başvuru günü olduğu vurgulandı.

Çiftçi Kayıt Sistemi’nde yapılan son değişiklikle birlikte, mülkiyet ve mirasçılık sorunu nedeniyle kayıt yapılamayan tarım arazilerinin “Taahhütname” belgesi ile kayıt altına alınabileceği bilgisi paylaşıldı. Bu çerçevede, mülkiyet ve mirasçılık sorunu yaşayan üreticilerin bağlı oldukları İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile iletişime geçerek başvuruda bulunabileceği belirtildi.

ÇKS başvurusu yapmayan veya yapamayan üreticilerin, müracaatlarını en kısa sürede gerçekleştirmeleri, üretim yaptığı halde kayıt yaptıramadığı araziler için başvuruda bulunmaları konusunda uyarıldı.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere duyuruda bulunarak başvuru sürecinin sona ereceği tarihi hatırlattı.