Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Türker’den AK Parti’deki tek adamlığa tepki

CHP Giresun Merkez İlçe

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, AK Parti’deki tek adamlık felsefesine tepki gösterdi. Türker, “Ülkemizde adeta akıl tutulması yaşanıyor. Tek bir beynin, tek bir dudaktan çıkacak olan kararların, tek bir insanın yetki gücünün kontrolünde, başımıza gelecekleri bekleyerek yaşamaya çalışıyoruz. Demokrasi, hak, hukuk ve adalet rafa kaldırılmış durumda. Devletin, bağımsız olması temel ilke olan yargının göbeği tek bir aklın memnuniyetine odaklı işler hale gelmiş vaziyette.

Yaptım oldu, vazgeçtim, istediğim gibi, isteseler de yapacağım, istemeseler de anlayışı ile felakete sürükleniyoruz. Kendini akıllar, fikirler, uzlaşı ve tüm ortak değerlerin üzerinde tutan güç, kendi kontrolünü de, fark etmese de, fark edemese de yitirmiş durumda. Hangi siyasi görüşten olursa olsun fatura yine biz vatandaşlara çıkıyor, bedelini en ağır biçimde bizler ödüyoruz.

Cumhurbaşkanı görünümlü, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı, hatta kanun hükmünde kararname cinsi, tutumları ile uyanıyoruz güne. Halkın oyları ile demokratik bir seçimle seçilmiş, kendi partisinin üyesi ve yetkilisi olan falanca belediye başkanları görevinden istifaya zorlanmış, falancılar yüksek huzura çağrılarak istifaya hazırlatılmış, falancıların da istifası yakın zamanda istenilecekmiş.

Demokrasinin bel kemiği olan, kendi oyları ile seçtiği bu belediye başkanının neden istifaya zorlandığı konusunda tek bir fikir sahibi değil. Ferman öyle buyrulmuş. Madem görev süresi devam eden bir belediye başkanı görevinden istifa edecek kadar, bir problem, karar ve takdir ile görevini bırakıyor, oy veren veya vermeyen her seçmenin, her vatandaşın bu kararın gereklerini bilmesi de en demokratik hakkıdır. Bir belediye başkanını istifaya götüren neden ve gerekçelerin yargı karşısında hiç mi sorumluluğu, hiç mi karşılığı yoktur? Bir suçu varsa bunun cezası sadece görevi bırakması mıdır?

Şehrimizdeki durum ise ülke genelinin adeta küçük bir aynasıdır. Adalet ve Kalkınma Partisine kayıtlı hemşerilerim tarafından göreve getirilen, onların oyları ile seçilen, bir ve birçok ilçe başkanı, yaptım oldu diyerek, görevleri sırasında, genel merkezimizin tasarrufları doğrultusunda önümüzdeki dönem aday olmayacağım açıklamasına zorlanmış,  daha ertesi günlerinde de görevi devam eden bu insanların siyasi emekleri, gururları, toplum ve aile hayatındaki isimleri adeta çiğnenerek, yeni ilçe başkanlarının genel merkez tarafından seçimlerde tek liste usulü ile başkan olacakları açıklanmıştır.

Özellikle referandum sürecinde tek adamlığa evet oyu isteyen, emek veren, mücadele eden, insanlarımızı yine o referandumda tek adamlığa, tek güce, tek akla karşı hayır mücadelesi veren biz demokrasinin, hak, hukuk ve adaletin olmazsa olmaz inancı ile yaşayan CHP’liler tarafından sessizliklerinin, susturulmuşluklarının sesi olmamız da acı bir gerçeğin en yalın halidir.

Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da sonucu ne olursa olsun, demokrasimizi kimselere kurban ettirmeyecek, görüşü ne olursa olsun hak, hukuk ve adaletin herkes için aynı değerde işlemesi üzerine mücadelemizi sürdüreceğiz.

Başta dengim olan AKP Merkez İlçe Başkanı Bahadır Akar olmak üzere, aynı temayülsüzlük ve adaletsizlik içerisinde görevlerini bırakmaya zorlanan ilçe başkanlarına, şehrimizin değişim ve gelişimi için çabalarından, siyasetin bu noktada güçlenmesi için yaptıkları katkılardan ve çalışmalardan dolayı hemşerilerim adına saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.