Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Tığlı, çay üreticilerine sahip çıktı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde başta

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde başta Rize olmak üzere Trabzon, Giresun ve Artvin gibi illerde ziraatı yapılan ve bölge halkının önemli geçim kaynaklarından birisi olan yaş çayla ilgili endişeli bekleyiş sürerken; bölgedeki üreticilerin hislerine tercüman olan CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, çay hasadının zamanında yapılması için hükümet yetkililerine çağrıda bulundu.

Bölgede 200 bin ailenin geçimini çaydan sağladığına dikkat çeken Tığlı, Covid-9 tedbirleri kapsamında çay üreticilerinin yalnız bırakıldığını ifade ederek, “Ülkemizin en lezzetli ve en kaliteli çayının üretildiği Giresun’daki (Tirebolu) çay üreticisi, aynı diğer illerimizdeki üreticiler gibi virüs salgını nedeniyle kendi hallerine bırakılmıştır. Pandemi ile mücadele tabii ki çok önemli, ancak hasat yapacak çay üreticisinin arazisine gitmesi için ilgili bakanlığın mutlaka gerekli tedbirleri alması gerekir” dedi.

Çay hasadı döneminde mevsimlik işçilerin bölgeye gelemeyecek olması, çay taban fiyatlarının hala açıklanmaması ve Tarım Bakanlığı’nın olan biteni izlemekle yetinmesinin, ciddi sorunlara yol açacağına da dikkat çeken CHP’li vekil Tığlı, “Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını döneminde arazisine gidemediği için bağıyla-bahçesiyle ilgilenemeyen ve zorda kalan tüm çay üreticilerinin elindeki çaylar zamanında alınmalıdır. Üretici hasat yapamıyorsa, hasadın yapılması için bakanlık devreye girmelidir. Bu arada, çay üreticisinin biriken kredi borçları da hem yapılandırılmalı ve hem de ertelenmelidir” şeklindeki talepleriyle hükümete seslendiğini kaydetti.