Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Kozluca: “Engelli Haklarına Duyarlılık İstiyoruz”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebetiyle bir açıklama yapan CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayça Kozluca, bu özel günün sadece kutlama değil, engelli bireylerin politik, ekonomik, sosyal hayattaki görünürlüğünü artırmak ve haklarına dikkat çekmek için bir farkındalık günü olduğunu vurguladı.

3 Aralık Dünya Engelliler

Kozluca, her yıl belirli günlerde engelli bireylerin haklarını koruma ve sorunlarına çözüm oluşturmak amacıyla farkındalık yaratma çabalarına rağmen, bu sorunların hala çözüme kavuşmadığına dikkat çekti. Toplumun ve karar vericilerin engelli bireylere bakış açısının hala yardım temellendirildiğine vurgu yapan Kozluca, bu durumun temelinde ayrımcılığın yattığını belirtti.

Eğitim alanında, kaynaştırma eğitimi, akademik ve fiziki erişim konularında eksiklikler bulunduğunu ifade eden Ayça Kozluca, engelli bireylerin istihdam edilmesi konusunun da ayrı bir sorun olarak karşılarına çıktığını söyledi. Ayrıca, devletin engelli bireylerin rehabilitasyon hizmetleri ve yardımcı cihaz ihtiyaçlarına yeterli destek sağlamadığını da dile getirdi.

Sağlık kurulu raporları ve engelli maaşı bağlanma koşullarının zorlaştırılması gibi sorunları da eleştiren Kozluca, engellilik durumunun sadece bireyi değil ailesini de ilgilendiren bir konu olduğunu vurgulayarak, devletin ve yerel yönetimlerin hak temelli, sürekli politikalar üretmeleri gerektiğine dikkat çekti.

Açıklamasında, “Engelli bireylerimizin ve ailelerimizin farkındalık ve görünürlük konusunda haklı beklentileri vardır. Sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak devlet, tüm yurttaşlarına eşit, hak temelli politikalarını uygulamakla yükümlüdür. Haklarını asla teslim etmediğimiz özel bireylerimizin her zaman yanında olacağız ve haklarını takip edeceğiz. Biliyoruz ki; engelli bireylerimiz ve ailelerimiz için yaşanabilir Giresun’u biz inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.