Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’li Başkan’dan Vali ve Canikli’ye eleştiri

CHP Giresun Merkez İlçe

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Burak Bektaşoğlu yaptığı yazılı basın açıklaması ile Giresun Valisi Hasan Karahan ile AK Parti Milletvekili adayı Nurettin Canikli’yi eleştirdi. Bektaşoğlu, Vali Hasan Karahan için, “Devletin valisi milletvekili adayına temel attırıp açılış yaptırarak AKP propagandası yapıyor. Kendi memleketinde korumalarla, devletin makam araçlarıyla, masrafları devletten konaklama ve ağırlamalarla bakanlık süsünden vazgeçsin. Milletvekili adayı olmaktan başka özelliği olmadığı halde ona bakan muamelesi yaparak devletin protokol geleneklerini hiçe sayanları, devlet kesesinden karşılanan temel atma, açılış ve tören yaptıran kamu görevlilerini uyarıyoruz. Bu kente 13 yıldır bir salon dahi yapmayıp, 80’li yıllardan kalma 19 Eylül Salonu’nu onararak bunu hizmetmiş gibi sunan ve kapısına güya teşekkür pankart astırarak AKP’ye propaganda malzemesi hazırlayanları uyarıyoruz.” dedi. Bektaşoğlu açıklamasında şunları söyledi: “AKP Giresun’daki seçim kampanyasını kaynağı belli olmayan paralarla hoyratça harcamalar yaparak, devlet imkanlarını kullanarak,  kamu görevlileri, muhtarlar, imamlar ve çeşitli kesimler üzerine baskı kurarak çirkinleştiriyor.  Her yolu deniyorlar. Bir taraftan da gerçek dışı açıklamalarla bir algı yaratmaya çalışıyorlar.
“İŞ-KUR’UN SINAVI ADİL OLMALI”
Buna son örnek, AKP’nin Milletvekili adayı Nurettin Canikli’nin açıklamalarıdır. Sayın Canikli, İş-Kur üzerinden Toplum Yararın Projesi kapsamında Kasım ayında özel idare ve belediyelere temizlik ve diğer hizmetler için işe alınacak 1650 kişiyi sanki kendisi alacakmış gibi söylemlerde bulunmaktadır. Oysa bu kişiler hiçbir şaibeye ve partizanlığa mahal vermeyecek şekilde adaletli biçimde yapılacak değerlendirmeyle işe alınacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Sayın Canikli’nin yandaşlarını bu kuruma doldurmasına engel olacağız. Bu konunun takipçisi olacağız.
Binlerce kişinin hakkının yenmesine engel olacağız. Gerçekten işe ihtiyacı olanların kurumlara alınmasın sağlayacağız.
“SOKAK LAMBASINI HİZMET OLARAK SUNUYOR”
Yine Sayın Canikli, her seçim döneminde yaptığını yapıyor ve 13 yıldır Giresun’a yapmadığı hizmetleri seçimler 13 gün kala vaat olarak halkımıza sunuyor. En gülünç olanı da muhtarlara kendi iktidarları döneminde sökülen cami, okul ve sokak aydınlatmalarında kullanılan sokak lambalarının yerine takılacağını büyük hizmetmiş gibi duyurmasıdır. Kendisine soruyoruz; 13 yıl önce 13 bin kişinin çalıştığı Adel, FİSKOBİRLİK, Sunta, Liman, Petrol Ofisi, Başkan Gıda, Fatlar, irili ufaklı fındık fabrikaları ne oldu? 1972 yılında 32 milyon dolar harcanarak üretime başlayan en son 500 kişinin çalıştığı Giresun’un gözbebeği SEKA ne oldu?