Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den Canikli’ye tepki

CHP Giresun İl Başkanı

CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “İslam düşmanı” diyen Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’ye Kuran-ı Kerim’den surelerle yanıt vererek “İslam düşmanlığı; Allah adı zikrederek aldatmaktır” dedi.
Başkan Tığlı yazılı açıklamasında; “AKP Giresun Milletvekili de olan Canikli, -Müftülere resmi nikah yetkisi verilmesinin; doğum kaydını yazılı belge yerine sözlü beyanla yapılmasının önünü açan ve evlilik aracılığıyla vatandaşlığa geçişte genel ahlak kriteri getiren- Nüfus Kanunu’nu savunduğu konuşmasında Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na yönelik haddini aşan cümleler kurarak suç işlemiştir” ifadelerini kullandı.  CHP İl Başkanı Başkan Tığlı, İslam düşmanlığının ne olduğunu kurandan surelerle açıklayarak şunları kaydetti: “İslam düşmanlığı; Allah adı zikrederek aldatmak (Fatır 5), yoksulun hakkını istiflemek (Bakara 219), Faizcilik (Bakara 279), hırsızlık-kamu malını çalmak (Maide 38), yandaşı kayırıp halkı kutuplaştırmak (Kasas 4) Allaha şirk koşmak (Araf/33)” rüşvet vermek (Bakara188) ve saraylarda sefa sürmektir.  Sayın Canikli şimdi bu sureleri okuyarak kimin/kimlerin “İslam düşmanı” olduğunu çok daha iyi öğrenmiş olacaktır. “Çamur at, izi kalsın” sözünden yola çıkarak kafa karışıklığı yaratma çabaları boşunadır. Türk halkı kimlerin İslam dostu, kimlerin İslam düşmanı olduğunu, kimlerin İslam’ı din ve vicdan özgürlüğü olarak yaşayıp yaşattığını, kimlerin de İslam’ı kullanarak her türlü çıkarcılığı ve yanlışı yaptığını ayan beyan görmektedir. İslam’ı kullanana terör örgütü FETÖ ile yıllarca aynı yollarda beraber yürüyenler ortadadır.

Milli Savunma Bakanı Canikli ve AKP yöneticilerinin halka sunacakları olumlu bir şey kalmamıştır. Ülkemizde terör sürmekte, işsizlik artmakta, iç ve dış borçlar ödenemez miktarlara ulaşmıştır. Zam üstüne zam yaparak ama fındık başta olmak üzere hiçbir ürüne hak ettiği değeri vermeyerek vatandaşı mağdur eden AKP hükümeti ve onun Canikli gibi sözcüleri yine İslam’ı kullanarak halkın dikkatini başka alanlara çekme gayreti içine girerek gerçekleri perdelemeye çalışmaktadırlar. Ancak hatırlatırız; “güneş balçıkla sıvanmaz”

Canikli’nin, Giresun’daki konuşmasında isterdik ki; işsizliğe çözüm önersin, devlet yatırımlarından Giresun’un payını vereceklerinin sözünü versin. Giresunlunun öncelikli gelir kaynağı fındığın perişan halini dile getirip, çözüm sunsun ve hayata geçirsin. Ama yok, çünkü bir çözümleri yok. 15 yılda bu ülkeyi ne hale getirdikleri ortada.  CHP, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden gitmektedir. Hiç ödün vermeden de yoluna devam edecektir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere, tüm yöneticilerimiz ve de üyelerimiz, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nde herkesin din ve inancını özgürce yaşamasını savunmaktadır. Bunun tersini söyleyen yalancı ve iftiracıdır.

İslam dinini doğru biçimde yaşamayıp, suiistimal ederek kötü örnek olanları, , bu hoşgörü dinini çıkarlarına alet edenleri halkımız yakından izlemekte, ilk seçimlerde kırmızı kartı göstermeye hazırlanmaktadır.

MÜFTÜ NİKAHININ İPTALİ İÇİN AYM’YE BAŞVURUYORUZ

Başkan Necati Tığlı, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsteseniz de, istemeseniz de Meclis’ten geçecek” demesiyle kabul edilen müftülere nikah kıyma hakkı veren yasayı da eleştirerek şunları aktardı:  “Dini nikah sıradan bir inanç gerekliliği değildir, hukuk devletinin yapısına aykırı bir uygulamadır. Bu yasa ile müftülerin vereceği yetkilerle imamların nikah kıymasının önü açılacak, denetimdeki yaptırım eksiklikleri sebebiyle de özellikle kırsal alanlarda ‘çocuk yaşta evliliklere’ olanak sağlanacaktır. Bu yeni yasada teklif edilen müftülüklere nikah kıyma yetkisi ile hukuk devleti olarak kanun karşısındaki eşitlik ilkesi ihlal edilmektedir.

Diğer bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de resmi nikahı kıydıran herkes kendi inancına göre dini nikah kıydırmakta özgürdür. Buna imam nikahı da dahildir.
Bu gerçeklerden yola çıkarak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İsteseniz de, istemeseniz de Meclis’ten geçecek” demesiyle Meclis’ten geçen bu yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız. Bu da böyle biline.