Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Milletvekili Bektaşoğlu’ndan OHAL tepkisi

CHP Giresun Milletvekili Bülent

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, yarın TBMM’de görüşülecek olan OHAL tezkeresine tepki gösterdi. Bektaşoğlu, “OHAL’in 7. Kez uzatılmasına karşıyız. Türkiye bunu artık kaldırmaz, kaos, kriz derinleşir.  Dün 81 ilin meydanında halkımızla bu isteğimizi dile getirdik. OHAL’le ve KHK’larla kötülükler kurumsallaştırılıyor, bir düzen haline getiriliyor. AKP bunlarla iktidarını sürdürüyor, kendini koruyor. Sağduyu sahibi diğer partiye sahip milletvekillerinin de bu sefer hayır diyeceklerini umuyorum” dedi.

BEKTAŞOĞLU: “KÖTÜLÜKLERİN NEDENİ OLARAK OHAL’İ İLAN EDİYORUZ”

Yazılı bir açıklama yapan Bektaşoğlu, ülkemizde ekonomi ve diğer alanlarda yaşanan olumsuzlukları sıraladıktan sonra, “terör ve savaşlarla kuşatıldık. Coğrafyamıza emperyalistlerin bombaları, füzeleri yağıyor. Kan ve gözyaşı içinde boğuluyoruz. Huzurumuz, bozuk, mutlu değiliz, geleceğimizden kaygılıyız.

Velhasıl bugün pek çok saymakla bitmez sorunumuz var. Pek çok kötülükleri bir arada yaşıyoruz.  Ama bütün kötülüklerin nedeni olarak OHAL’i ilan ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

AKP’nin OHAL’i İktidarını sürdürme aracı olarak kullandığını iddia eden Bektaşoğlu, “Demokratik hak ve özgürlüklerimizi OHAL’le kısıtlıyor. Hukuk düzenini bozuyor, adaleti ortadan kaldırıyor. Basını, medya organlarını OHAL’le kontrol ediyor, STK’ları, demokratik kitle örgütlerini, muhalif bütün sesleri OHAL’le susturuyor sindiriyor” dedi.

“AKP OHAL’LE GÖREVİNİ KÖTÜYE KULLANDI”

CHP Milletvekili Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada, FETÖ’yle mücadele için çıkarılan OHAL’in amacından saptırıldığın savundu ve “Çok kısa sürecekti. Öyle dediler. Ama gördük ki, bu yetkiyi KHK’larla birlikte kötüye kullanarak demokrasiye, Cumhuriyete karşı darbe yaptılar” diye görüşlerini açıkladı.

Çıkarılan KHK’larla AKP’nin TBMM’nin yasama yetkilerinin gasp ettiğini ve görevi kötüye kullandığını belirten Bülent Bektaşoğlu, şunları söyledi: “OHAL’le ülkenin yarısından fazlasını terörist ilan ettiler. Gazeteciler, siyasetçiler, milletvekilleri, öğrenciler, akademisyenler, sanatçılar görüşlerini, düşüncelerini açıkladıkları için cezaevlerine atılıyor.  Hukuksal hiçbir kuralın tanınmadığı, uluslararası sözleşmelerin rafa kaldırıldığı bu süreçte, yüzbinlerce mağdur yaratıldı. Türkiye giderek daha da antidemokratik bir ülkeye dönüştürüldü”

Bektaşoğlu açıklamasını “OHAL ve KHK’lar AKP’nin ve O’nun genel başkanının zırhıdır. Koruma kalkanıdır. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, gidecekler…

Kara göründü, deniz bitti. İnşallah 2019’da bu OHAL diktatörlüğüne son vereceğiz. Laik, demokratik hukuk devletini yeniden kuracağız, OHAL’in ve KHK’ların yarattığı ağır tahribatı ortadan kaldıracağız.

Dünümüzü, bugünümüzü geleceğimizi karartan OHAL’le ve KHK’larla yönetilmeye, Hayır diyor, biran evvel, hemen acilen demokrasi istiyoruz” sözleriyle bitirdi.