Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Milletvekili Bektaşoğlu’ndan 10 Kasım Mesajı

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Atatürk’ün ölümünün 78. yılı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Bektaşoğlu mesajında, “Emperyalizmin işgaline karşı halk savaşı vererek bağımsızlığımız sağlayan kurtarıcımız, devletimizin kurucusu, insanlık tarihinin en önemli devrimcisi, önderimiz ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün yıldönümü.

O’nu bu gün de, saygı, rahmet, minnet ve her zamankinden daha büyük bir özlemle anıyor ve arıyoruz.

Ve bu kötü, karmaşık, kaos dolu süreçten geçerken, O’nun başta Cumhuriyet olmak üzere bıraktıkları eserlerinin, düşüncelerinin, ilke ve devrimlerinin ne kadar önemli ve yaşamsal olduğunu ve inançla, kararlılıkla ilelebet korumamız gerektiğini bir kez daha anlıyoruz.

Atamızı andığımız bugün de bir kez daha söz veriyoruz: Bunca yaşadığımız badirelere, kan, gözyaşı, baskı, zulüm, yokluk, yoksulluk ve acılara, yöneticilerinin gaflet ve delaletine, dahili ve harici bedhahların ve diğer her türlü hainin saldırılarına rağmen yıkılmadan varlığını sürdüren, Anadolu’muzda O’nun atalarımızla birlikte kurduğu, sınırları can ve kanla çizilen son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni, kuruluş felsefesiyle birlikte yaşatacağız.

Başkanlık ve diğer diktatoryal eğilim ve özlem içinde olanlara karşı demokratik parlementer sistem içinde mücadele edeceğiz.

Cumhuriyetimizi, demokratik hak ve özgürlüklerle, hukukun evrensel kurallarıyla koruyup güçlendirerek;  O’nun bir hedef olarak gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine mutlaka ulaştıracağız. Atatürk, aklımızda, yüreğimizde yaşıyor.  Yaşasın Cumhuriyet!” ifadelerine yer verdi.