Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çavuşlu’daki sorun mutlaka çözülmeli

Çavuşlu Beldesine giderek, yöre

Çavuşlu Beldesine giderek, yöre halkının beldede bulunan çöp tesisine dair isteklerini dinleyen CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, “Tesisten kaynaklı olumsuzlukları bizzat yerinde gördüm. Bu tesis öncelikle suyumuzu, toprağımızı, havayı kirletmiş ve çevreye pis bir koku salmış. İnsan yaşamını tehdit etmekte ve çevre felaketine de sebep olmaktadır” dedi.

Gezmiş yaptığı açıklamada, “Tesise ilişkin ÇED davaları ve kapatma davaları da yıllardır sürmekte, yöre halkımız haklı olarak mahkeme kararlarının uygulanmasını talep etmektedir.

Bu konuyla alakalı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması için yazılı soru önergesi verdim. En kısa zamanda gelecek cevabı yöre halkımızla paylaşacağım.

Çavuşlu halkımızın her zaman yanındayım, başlattıkları hukuk nöbetini destekliyorum. Talepleri doğrultusunda mücadele devam edeceğim ve gelişmelerin takipçisi olacağım.

İnsan sağlığından daha önemli bir şey olmadığının altını çizerek; bu ve benzer tesislerin doğaya da, hukuka da uygun yapılması gerektiğini belirtmek istiyorum.

Bu sorun mutlaka çözülmeli, Çavuşlu halkımız temiz suya, temiz havaya ve temiz toprağa kavuşmalı” ifadelerine yer verdi.