Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Canikli, “Giresun’da işsizlik ile mücadele büyük yol aldık”

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonunun (Giresun Federasyonu) 25-28 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen “12.Giresun Tanıtım Günleri” etkinliği protokol açılışında konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli Giresun’da İşsizlik ile mücadelede büyük yol aldıklarını belirtti.
Nurettin Canikli konuşmasında; Giresun’da son yıllarda Turizm alanında ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtirken, “Turizm yıllardır her kesimin dilinde dolaşan ve konuşulan konulardan biridir. Giresun’da Turizm alanında yaptığımız yatırımlar ve bunların geri dönüşü doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.
Turizm’in yanından Giresun’daki İşsizliği bitirmek için kolları sıvadıklarını belirten Nurettin Canikli; “Görev süremizde Giresun’da kurmuş olduğumuz fabrikalar ile işsizlik konusunda büyük yol kat ettik.
Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete geçen fabrikaların yanı sıra şimdi de 2.Organize Sanayi Bölgesi ile Giresun’da yaklaşık 5.000 Kişiye İş, Aş kapısı açacağız. Şu an da Giresun’da kayıtlı işsiz sayısı %6 civarında bu da Türkiye ortalamasının altında bir rakamdır”
KALİFİYE ELEMAN AÇIĞI BULUNUYOR!
Konuşmasının devamında Giresun’da İş arayışı olanlara özellikle 2.Organize Sanayi Bölgesinde İş kapılarının açık olduğunu belirten Canikli; “Gire-sun’da İşsizlik konusundaki sıkıntımız giderek ortadan kalkıyor. Şu an için açılan fabrikalarda perso-nel ihtiyacı bulunuyor. Buradaki en büyük sıkıntımız kalifiye personel ihtiyacına yeterli cevabı şu an için veremiyoruz. Ancak devletimizin sağlamış olduğu imkanlar ile bu ihtiyaç için çeşitli eğitimler düzenliyor ve işsizleri meslek sahibi yaparak eğitiyoruz. 2.Organize Sanayi Bölgesi tamamen faaliyete geçtiğinde belki de fabrikalar Giresun’da işçi bulamayacak ve çevre illerden personel tedarik etmeye çalışacaklar” diye konuştu.