Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çanakkale Zaferi tarihin akışını değiştirmiştir”

Bu haberin fotoğrafı yok

Eğitim-İş Giresun İl Başkanı Süleyman Çelebioğlu Çanakkale Zaferinin 100. Yıl münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, “Kurtuluş Savaşımızın asıl başladığı savaş olarak kabul edilmesi gereken Çanakkale Savaşları emperyalist saldırıyı durdurmuş tarihin akış yönünü değiştirmiştir. Çanakkale Türklerin direnmesinin başlangıcıdır.

Emperyalistlerin Çanakkale saldırısı, boğazlara sahip olmanın yanında, yıkılacağı belli olan Rus Çarlığını kurtarmayı da amaçlamakta idi. Kuzeyden Çarlığa yardım götürmek olanaksız idi çünkü Alman donanması buna izin vermiyordu.

Çanakkale geçilemeyince güç dengesi değişmeye başladı. Sonunda 1917 Ekim Devrimi ile Çarlık yıkıldı kuzeyimizde düşman çarlık yerine dost Sovyet yönetimi ortaya çıktı. Sovyetler Birliği Kurtuluş Savaşı yıllarında Kuzeyimizde, hem dost hem de bize yardım eden bir devlet oldu.

Çanakkale zaferi Mustafa Kemal’in üstün başarısı olarak Türkün tarihin de yerini almış ve milletimizin önünü açmıştır, milletimize, kurtuluş Savaşı ve cumhuriyet Devrimleri ile önderlik edecek büyük önderi tarih sahnesine çıkarmıştır.

Çanakkale milletimizin toplu direnişi olmuş, öğrencisi köylüsü aydını subayı bütün kuvvetleri ve olanakları ile bir vatan savunması olmuştur.

Ezilen milletlere yol göstermiş milletimizin, Çanakkale Zaferini yüzüncü yıldönümünde kutluyoruz, şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.