Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Can Akengen Sanat Merkezi’nin tadilatı istendi

Giresun Kent Konseyi Başkanı

Giresun Kent Konseyi Başkanı N. Uğur Karaibrahimoğlu Giresun’un tek sanat merkezi olan Can Akengin Sanat Galerisi’nin şiddetle onarıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

Bu merkezin etkinliklerde şehrin yükünü çektiğini, neredeyse her gün bir sergi açıldığını, çoğu zaman misafirlerin de etkinliklere iştirak ettiğini kaydeden Karaibrahimoğlu: “Giresun’un vitrini böyle olmamalı. Yetkililerin çağrımıza kulak vermesini istiyoruz” dedi.

Kent konseyi olarak daha önce İl kültür ve Turizm Müdürlüğüne bu yönde bir yazı yazdıklarını ancak sonuç alamadıklarını bildiren Karaibrahimoğlu binada yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı: Giriş üstündeki çatı kat hizasındaki bir ağaççık, çatı duvarlarında bazı söve yanlarında ot şeklinde bitkiler bulunmaktadır. Bunların kesilmesi ve kökünün kurutulmaması halinde binaya zarar verecektir.
“Binanın tarihi dokusunun bozulmaması kaydıyla; giriş kapısı soğuk ve yağmurlu havalarda hizmeti aksattığından, galeri girişine ikinci bir kapı yapılmasının düşünülmesi.
Salonun içinde uygun bir yerine, ismini veren Can Akengin’i tanıtan bir köşe veya bir panonun yapılması ve isteyenlere Valiliğimiz ’in bastırdığı Can Akengin kitabının satılması veya hediye edilmesinin sağlanması.

Gerek alt kat gerekse de üst katın gerektiğinde toplantı salonu olarak da kullanılması için tedbir alınması.
Gerek alt kattaki Galeri Salonu ve üst kattaki balkonlara daha fazla eserin teşhiri yapılabilmesi için yeni aparatlar konulması.Galeriye ismini veren, bina dış cephesinde isminin bulunduğu Can Akengin yeterli değil ve yazıda eskimiştir. Binanın dışına binaya uygun okunaklı ve görünür bir tabela yapılarak takılması.”
Bir süre önce binada çatı onarım yapılarak düşey yağmur olukları o binaya uygun olmayacak bir malzeme ile yenilenmiştir. Tarihi binaya uygun yağmur oluğu takılmalıdır.