Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Çalışanlara gelir vergisi tuzağı”

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren gelir vergisi tutarları %15’ten %20’ye çıkartıldığını belirtti. Türker yaptığı açıklamada, “Çalışanların maaş ve ücretlerinden yapılacak vergi kesintisi ile maaşlar artık yıl sonuna kalmadan, yıl ortasında kesinti kalemine girecek.
ASGARİ ÜCRETLİNİN VERGİ YÜKÜ ARTIYOR
2 bin 20 lira olan asgari ücret eylülden itibaren bir üst vergi dilimi olan %20’ye girecek. Evli çocuklu olarak çalışan asgari ücretlilerden yapılacak olan kesinti maaşlarda can yakıcı şekilde hissedilecek. Çay kaşığı ile verdiler, kepçeyle geri alacaklar.
MEMURUN YÜKÜ DAHA DA ARTACAK
Memurların omuzlarındaki vergi yükü de fazlasıyla artacak. Ortalama 3500 TL maaş alan bir memur ise %20’lik dilime çok daha erken girecek. Haziran ayından itibaren maaşlarında en az %20’lik bir kesintiyle karşılaşacaklar.
ASGARİ ÜCRETLİ VERGİ DIŞINDA BIRAKILMALIDIR
Zaten yaşam savaşı veren yüksek enflasyon altında ezilmiş olan asgari ücretli gelir vergisi dışında tutulmalıdır. Asgari ücretle çalışan insanlarımız üzerinden yapılacak kesinti kaldırılarak, ailelerin ekonomik olarak bir nebze de nefes almaları sağlanmalıdır. Memurlar üzerinden alınan vergi ise maaş tutarları gelir seviyeleri orantısında uygulanmalıdır. Emek, alın teri, devletimizin geçim ve gelir kaynağı olarak görülmemelidir” dedi.