Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Buzağıları bakım ve besleme uyarısı

SAMSUN (AA) – Ladik

SAMSUN (AA) – Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, buzağıya anne sütünün verilmesinin bağışıklık sistem için hayati öneme sahip olduğunun bildirdi.

Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğumdan ilk 2 saat içinde mutlaka ağız sütünün buzağıya içerilmesi gerektiğini söyledi.

Yavrunun ana karnında beslenmesi sırasında bağırsaklarda biriken atıkların atılmasında ağız sütünün önemli rolü olduğuna işaret eden Demir, "Bu uygulama buzağının bağışıklık sistemini geliştirir ancak bazı anne inek ve düveler buzağısını emzirmeyebilir. Bu durumda ağız sütü sağılarak biberon ile buzağıya içirilmeli." dedi.

Ağız sütünün fazla gelmesi durumunda bunun daha sonra buzağıya verilmek üzere dolapta saklanması gerektiğini anlatan Demir, şunları kaydetti:

"Uzun süre saklanması gerekiyorsa derin dondurucuya konulmalı. Saklanan ağız sütü normal oda sıcaklığında kendiliğinden çözüldükten sonra buzağıya içerilmeli. Ağız sütünü pişirmek veya yüksek sıcaklıklarda çözündürerek buzağıya içirilmesinin sakıncalıdır. Buzağıların beslenme ve barınaklarının hijyenine de dikkat edilmesi gerekir."