Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bulgarca Çeviri

Hem telaffuz hem de

Hem telaffuz hem de konuşma bakımından farklı bir yapıya sahip olan Bulgarca dili Selanikli Aziz Kiril ve onun kardeşi Metodity tarafından 862 yılında oluşturulmuştur. Hint Avrupa dil ailesinden Güney Slav dil ailesine mensup olan Bulgarca yazımında Kiril alfabesi kullanılır ve bu harfler Yunan Alfabesinden esinlenilerek oluşturulmuştur. Dilin konuşulduğu alanlar arasında başta Bulgaristan yer almakta olup Balkan Yarımadası ve Türkiye’de de kullanılır. Konuşma ve yazma dili olarak Rusça ile benzerlik gösteren Bulgarca kendi içerisinde modern Bulgarca, Orta Bulgarca ve Eski Bulgarca olmak üzere üç farklı bölüme ayrılır. Dilde bazı harflerin iki farklı sesi vardır ve alfabesinde otuz harf bulunur. Ayrıca dil Bulgarca çeviri yapılması imkansız olan kelimeler içerir. Bunlar çevrilemez ve açıklayıcı kelimeler olarak bilinir.

Bulgarca Tercüme

Ülkeler arası iletişimin daha sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için çeviri hizmetlerine ihtiyaç duyulur. Bulgarca tercüme hizmeti de bu alanda verilen hizmetlerden biri olup dile hakim olan kişiler tarafından yürütülür. Hedef dil ya da kaynak dil Bulgarca olacak şekilde yapılan çevirilerde birebir tercüme esas alınır. Metinde anlam kayması olmaması adına dile ana dil seviyesinde hakim tercümanlar görevlendirilir. Yapı itibariyle Bulgarca biraz daha zor olduğundan tercümanın deneyim ve eğitim bakımından yeterli olması önemlidir. Böylece resmi yazışmalar da dahil olmak üzere bütün çeviri işlemleri zamanında ve birebir olacak şekilde tamamlanır.

Bulgarca Türkçe Çeviri

Alanında profesyonel çevirmenler tarafından gerçekleştirilen Bulgarca Türkçe çeviri hatasız şekilde tamamlanır. Yüksek memnuniyet ile bitirilen çeviriler aşamalı kontrollerden geçirildikten sonra müşteriye ulaştırılır. Konu ne olursa olsun tüm çevirilerde 7 gün 24 saat kesintisiz destek verilir. Bütün tercümeler zamanında teslim edilir ve bu sayede müşterinin mağdur olmaması sağlanır. Hizmet bölgesi sınırlaması olmaması sayesinde doğrudan ya da online olarak her şehirden tercüme desteği almak mümkündür. Başta Bulgarca olmak üzere her dilde çeviri yapılması, bütün çevirilerde o alanda bilgili kişilerin görev alması, çeviri kalitesi yüksek olmasına karşın daima uygun fiyatların belirlenmesi ve her müşteriye özel çözümler sunulması tercüme bürosunun özellikleri arasındadır.