Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan Anlamlı Etkinlik

Bulancak Şehit Naci Akçay Özel Eğitim Uygulama Okulu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü farkındalık ve kutlama programıyla anlamlı bir şekilde karşıladı. Bulancak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen etkinliğe, Kaymakam Ünal Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Emre US, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Ersin Erkut, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Tozlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut ve diğer birçok katılımcı, öğrenci ve veli katıldı.

Bulancak Şehit Naci Akçay

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemine dair duygusal bir konuşma yapan öğrenci velisi Esra Güner, engelli bireylerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Velinin ardından okul müdürü İnci Akçay, engellilerin haklarına saygı gösterilmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması gerekliliğini vurgulayan bir konuşma yaptı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli bireylerin haklarına saygı gösterilmesini ve toplumda farkındalık oluşturulmasını amaçladığını belirten Akçay, “Bugünün engellilerin hayatın her aşamasına tam ve etkili katılımını sağlamak için toplum olarak sorumluluklarımızı hatırlamak ve bu hakların korunmasını desteklemek için çok önemli bir fırsat sunmaktadır.” dedi.

Programda öğrencilerin gösterileri büyük beğeni topladı. Koro çalışmaları, halk oyunu ve drama gösterileri izleyenleri duygulandırdı. Öğrenciler, “Ben Çocuğum” adlı şiirle de duygu dolu anlar yaşattılar. Ayrıca, “Özel Kalpler” adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Programın sonunda, emeği geçen öğretmenlere plaket sunumu yapılarak etkinlik duygu dolu bir atmosferde sona erdi.