Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bozalıoğlu’ndan Riskli Yapı Uyarısı

Giresun Belediye Meclis Üyesi ve İnşaat Mühendisi S. Gökhan Bozalıoğlu, Aralık ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamada, Sazbeyi Bölgesi’nde bulunan Seyyid Vakkas Cami ve minaresinin riskli durumda olduğunu belirtti.

Giresun Belediye Meclis Üyesi

Bozalıoğlu, cami ve minarenin ayrıldığını, zeminde sıvılaşma meydana geldiğini tespit ettiğini ifade etti. Minarenin yapısının statik olarak sağlam olabileceğini ancak zemin sıvılaşmasının minareyi etkilediğini dile getiren Bozalıoğlu, olası bir depremde maddi ve manevi zararların kaçınılmaz olduğunu söyledi. Ayrıca, Giresun’daki yapı stoklarının büyük bir kısmının 2000 yılı öncesine ait olduğunu ve bölgede zemin sıvılaşması yaşanan bölgelerin belirlenerek acil kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini vurguladı.

Bozalıoğlu, deprem kuşağında bulunan Giresun’un gelecekte alınacak önlemlerle güvenli hale getirilebileceğini, konutlara ve özel yapılarına gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu. Harici binalar için de “Kimlik Sertifika Belgesi” veya “Deprem Kimlik Belgesi” gibi belgelerin acilen hazırlanması gerektiğini ifade etti.