Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bilgi evlerinde yaz etkinlikleri sürüyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun ayrıca önem verdiği projelerden biri olan Bilgi Evleri’nde okulların kapanması ile birlikte planlanan Yaz Okulları’nda öğrencilere nitelikli zaman geçirmeleri için çeşitli konularda etkinlikler ve atölyeler gerçekleştiriliyor. Kurulduğu günden bugüne binlerce öğrencinin okul dışındaki vakitlerini değerlendirmesine imkan sağlayan Giresun Belediyesi Bilgi Evleri’nde dolu dolu yaz etkinlikleri hızla devam ediyor.

Aksu Bilgi Evi, Çıtlakkale Bilgi Evi ve Kumyalı Bilgi Evi’nde devam eden yaz okulu etkinliklerinde, öğrenciler bilim, sanat, spor, kültür gibi alanlarda ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri üzerinde duruluyor.

Çeşitli yaş gruplarındaki öğrencilerin sosyal becerilerini güçlendirmeleri için grup etkinlikleri, takım oyunları ve sosyal sorumluluk projeleri gibi aktiviteler gerçekleştiriliyor.

Okulların kapanması ile başlayan Giresun Belediyesi Bilgi Evi Yaz Okulları etkinlik planında; bilgi yarışması, satranç turnuvası, masa tenisi, münazara yarışması, geleneksel oyunlar yarışmalar, akıl zeka oyunları turnuvası, dondurma şenliği, çocuk sineması, futbol okulu, çocuk tiyatrosu, yazar buluşması, sokak oyunları, temel resim, seramik, eva tasarım, satranç, ebru, kağıt sanatları, taş boyama, akıl zeka oyunları ve çeşitli gezi programları gibi etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Çocukların bu etkinliklerden en iyi şekilde yararlanabilmesi için Bilgi Evleri eğitmenleri tarafından özel eğitim programları da hazırlanırken, yaz etkinliklerinden yararlanmak isteyen öğrencilerin kendilerine en yakın Bilgi Evlerine giderek kayıt yaptırmaları yeterli oluyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, hedeflerinin öğrencileri öğrenirken eğlendirmek, eğitim aşamasında sıkılmamalarını sağlamak olduğunu ve yaz okullarını renklendirmeye devam edeceklerini vurgulayarak: “Şehrimize kazandırdığımız Bilgi Evlerimizde gerçekleştirilen yaz okulumuzda çocuklarımızın bilgi, beceri ve yetenekleri doğrultusunda kendini geliştirmesi, eğlenerek öğrenmesi ve yaz tatilini verimli bir şekilde değerlendirmesine olanak sağlıyoruz. Bilgi Evlerimizi nitelikli vakit geçirmek üzere dolduran tüm öğrencilerimize sevgilerimi ve ailelerine selamlarımı iletiyorum. Şehrimizin en kıymetlilerinin bu alanlarımızda geçirdiği zamanlar bizler ve çocuklarımız için çok değerli. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın nitelikli vakit geçirmeleri adına çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.