Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu’ndan “Tek adam” uyarısı

Referandum çalışmalarını ilçe, belde

Referandum çalışmalarını ilçe, belde ve köylerde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu ‘Hayır’ çağrısını sürdürüyor. Bektaşoğlu son olarak Yağlıdere ilçesinde esnaf ve halk ziyaretleri ve kahvelerde konuşmalar yaptı.
Anayasa tasarısıyla getirilmek istenen rejim değişikliğinin Türkiye’yi kaosa sürükleyeceği uyarısı yapan Bektaşoğlu “Kurtuluş savaşı vererek kurduğumuz, uğruna bedeller ödediğimiz cumhuriyet ve demokrasiden, parlamenter sistemden vaz geçmeyeceğiz. Egemenlik hakkımızı tek bir adama vermeyeceğiz. Yüzyılımızda Krallıklar, sultanlıklar, diktatörlükler yıkılıyor, yerine demokrasi geliyor. Biz bunu Atatürk ve arkadaşları sayesinde elde etmişiz. Bundan neden vaz geçelim. Tek adam yönetimiyle kalkınma ve gelişme sağlayan tek bir ülke yok. Gelişmiş ülkelerin hepsinde demokrasi var” dedi.
Türkiye’nin üzerinde uzlaşarak demokrasiyi güçlendiren, özgürlükçü, çağdaş, sorunları çözen yeni bir anayasa yapması gerektiğini vurgulayan Bektaşoğlu “Bu taslağın hiçbir maddesinde Türk halkı ile ilgili bir şey yok. Yoksulluk, işsizlik sorunun çözümü yok. İşçi, köylü, memur, fındık üreticisi yok. Sadece bir adamın korunması ve iktidarını kendi seçtiği kişilerle kimseye hesap vermeden sınırsız ve sorumsuz bir yetkiyle sürdürmesi var” diye konuştu.
Tasarıya ‘Evet’ denmesi halinde yasama, yargı, yürütme ve bütün kurumların yetkilerinin bir adamda toplanacağını söyleyen Bülent Bektaşoğlu bunun getireceği tehlikeye dikkat çekerek “Kanunları şu anda Türk halkı adına görev yapan TBMM yapıyor. Oysa getirilmek istenen rejimde, Cumhurbaşkanının kararnameleri kanun yerine geçiyor. İmzasıyla her şeyi yapabilir. Bir gece aklına eser bütün memurlar sözleşmeli yapar. Bir sabah kalkar mallımıza, mülkümüze, banka hesaplarımıza, fındık bahçelerine ‘gerekli görür’ el koyar. Yasama, yargı, yürütme hep O’nun kontrolünde. Buna kim karşı çıkabilir ki” diye sordu.
Bektaşoğlu’nun Yağlıdere gezisine, İl Başkanı Necati Tığlı, ilçe başkanı Cafer Özdemir, önceki dönem il başkanı Ömer Adıgüzel, Kadın Kolları Başkanı Fatma Altundaş Demiroğlu ve parti yöneticileri katıldı.