Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu, TBMM’nin konuşma ve önerge rekortmeni

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, görev döneminde TBMM’de yaptığı çalışmalara ilişkin bilgi vermek amacıyla basın açıklaması yaptı.

İLK SIRADA FINDIK VE ÜRETİCİ VAR

Bektaşoğlu, TBMM’nin resmi kayıtlarına dayanarak verdiği bilgiye göre, bu süre içinde; Genel Kurul’daki 117 konuşmasının dışında, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi olarak bu komisyonda ve Plan ve Bütçe Komisyonlarında da 15 konuşma daha yaptı.

106 soru önergesi veren milletvekili, 7 Kanun teklifi, 6 araştırma önergesi var. Ayrıca 463 Meclis Araştırma Önergesi, 47 Kanun Teklifi, 4 Meclis Genel Görüşme Önergesi, 1 Gensoru Önergesinde de imzası bulunuyor.
Bektaşoğlu, “Bu olağanüstü süreçte CHP milletvekili olarak, ülkemi, ilimi ve halkımızı en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Pek çok sorunumuzu dile getirdim. Çalışmalarımın odağında bu dönemde fındık ve üreticisi oldu” dedi.

Milletvekili Bektaşoğlu açıklamasında, “25 ve 26’ıncı dönemde 117 defa genel kurulda söz alarak konuştum. Çoğu Giresun’la ilgili Başbakan ve Bakanların cevaplandırması istemiyle 106 soru önergesi verdim” dedi.

“PARLAMENTER DEMOKRASİ VE CUMHURİYETİ SAVUNDUK”

İki yılda olağanüstü bir dönemden geçtiklerini belirten CHP Milletvekili Bektaşoğlu, şunları söyledi: “Türk siyasi tarihinde hiçbir zaman yaşanmayanların yaşandığı olağanüstü bir süreçte görev yaptık. Bu sürede iki genel seçim, Cumhurbaşkanlığı seçimi, bir referandum oldu, bunun için arkadaşlarımızla kampanyalar yürüttük. 15 Temmuz darbe girişimi, terör, OHAL, FETÖ soruşturmaları, pek çok iç ve dış gelişmeleri de bu dönemde yaşadık.

Bununla birlikte siyasi iktidarın cumhuriyet, demokrasi, hukuk ve parlamenter sistemi ortadan kaldırmaya yönelik girişimlerine karşı kapsamlı bir mücadele yürüttük”.

“İKTİDAR PARTİSİ MİLLETVEKİLLERİ DE DESTEK VERMELİ”

Çalışmalarına katkıda bulunan kişi ve kuruluşlara, parti teşkilatlarına, STK’lara, muhtarlara, basın, yayın kuruluşlarına teşekkür eden Milletvekili Bektaşoğlu, “Muhalefet partisi milletvekili olarak yaptıklarım ortada. Diğer milletvekili arkadaşlarımın da Giresun için bir mücadele içinde olmalarını diliyorum. Birlik ve beraberlik içinde Giresun’un daha çok hizmet almasını sağlamalıyız. Onlardan da destek bekliyorum” ifadesini kullandı.