Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bayraktar: “Müdahale alımlarını FKB yapmalıdır”

Bu haberin fotoğrafı yok

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Fiskobirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, fındıkta müdahale alımlarının mutlaka Fiskobirlik üzerinden yapılması gerektiğini söyledi.
Serbest piyasada fındık alımlarının beklenenin altında gerçekleştiğini ifade eden FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Bayraktar, bu fiyatlar karşısında devlet müdahale alımları yapacaksa hem maliyet hem de üretici memnuniyeti açısından mutlaka Fiskobirlik üzerinden yapması gerektiğini ifade etti.

Bayraktar yaptığı açıklamada “Bizim serbest piyasada beklediğimiz fiyat elbette bugün alım yapılan fiyat değildi. Devlet bu durum karşısında müdahale alımı yapacaksa 70-80 yıllık tecrübesiyle bu işi en iyi yapan Fiskobirlik’e yaptırmalıdır. Fiskobirlik’in Borçka’dan, Sakarya’ya kadar bölgede altyapısıyla konuşlanmış, yörede üreticilerin ortaklığını içeren bir kurumdur. Bu hem maliyeti düşürecektir hem de üretici memnuniyetini sağlayacaktır. Bu görevi yasal açıdan TMO’ya vermiş veya veriyor olsa da TMO mutlaka bir protokolle müdahale alımlarını Fiskobirlik’e yaptırmalıdır. Çünkü TMO bölgede konuşlu değildir. Geçici olarak personel getirmekte, depolar tedarik edilmektedir.
Personellerin hacrağı, maaşı, depo kiraları TMO üzerinden hazineye bir maliyettir. Oysa ki Fiskibirlik’in zaten bölgede depoları, personelleri bulunmaktadır. Ayrıca üreticiye sorulmuş olsa yüzde 90’ı da alımları Fiskobirlik’in yapmasını isteyecektir. Tabi ki bu işten Fiskobirlik, üretici ve maliyet açısından hazine de fayda sağlamış olacaktır. Bu nedenle hem maliyet hem de üretici memnuniyeti açısından Fiskobirlik’e yaptırılmalıdır” dedi.