Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batak nasıl oynanır?

Öğrenci yurtlarının, Kahvelerin ve

Öğrenci yurtlarının, Kahvelerin ve evlerinin vazgeçilmez tutkusu, gençlerimiz için üniversite gidildiğinde mutlaka öğrenilmesi gereken Batak oyununun nasıl oynandığını anlatacağız.

Halk arasında farklı şekillerde adlandırılabilmektedir. Farklı kurallarla da oynanabilecek batak oyununun püf noktalarını, kartların anlamlarını ve oyunun stratejilerini anlatıyor olacağız

Batak, “52” diye adlandırılan deste ile oynanmaktadır. 52 kartın bulunduğu deste içerisinde Maça, Karo, Sinek, Kupa serileri bulunmaktadır. 4 farklı seri bulunmaktadır. Her serinin içinde yer alan sıralama aynı olmaktadır. Kartların büyükten küçüğe doğru sıralaması As, Papaz, Kız ve Vale, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2 diye sıralanmaktadır. Kartları anlattığımız şekilde sıraladığımızda asker birlikleri kadar asil görünmektedirler.

4 tür batak oyunu bulunmaktadır; batak oyunu, koz maça batak oyunu, eşli batak

klasik batak oyunu, gömmeli batak oyunu dersek yerinde bir ayrıştırma gerçekleştirmiş oluruz. Yere atılan kartlar sürekli yükseltmesi gerekmektedir. Oyunun bu kuralını oynayan gruplar kendi aralarında düzenleyebilmelidir. Ancak oynayacaklar bir küçük ipucu, sizler elinizi yükselterek oynayınız.  Örnek olarak yere 7 kupa atıldı. Sizin elinizde de kupa 5 ve kupa 9 ve Kupa papaz bulunmakta. En az kupa 9’u atmalısınız. Eğer yerdeki kartları hiçbir kartınız geçemiyorsa istediğiniz kartı atmak sizin elinizde.

Klasik batak nasıl oynanmalıdır?

Klasik batak oyunu, 4 kişiyle oynanmalıdır. Bir destede 52 adet kağıt bulunmaktadır. Bu kağıtların hepsini 4 kişiye 13’er adet olmak üzere dağıtılmalıdır. Kartlar dağıtılmadan önce yerden toplanır ve karıştırılmaya başlanmalıdır. Ardından deste solunuzda bulunan kişiye kestirmelisinizdir. İsteğe bağlı teker teker ya da 4’lü bir şekilde hızlıca kağıtlar dağıtılmalıdır. Farklı kart dağıtma taktikleri de elbette bulunmaktadır. Oyunun başlangıcında bir puan (örnek olarak 51) veya toplam oynanacak el sayısı belirlenmelidir. Ona uygun şekilde oyun başlar. Kartlar dağıtıldıktan sonra herkes elinde yer alan kağıtlara göre en az 5 diyerek ihaleye girebilmelidir. Diğer oyuncular ise sırası ile dilerse 5 rakamını yükseltir veya pas diyebilir. Bir oyuncu en az 5 alamazsa girilen sayıya göre batarsınız. Diğer oyuncular da aldıkları el kadar puan kazanırlar. Yaz-boz denilen kağıda herkes için her el kazandığı veya kaybettiği kadar puan yazılmalıdır. İhaleyi alan oyunu başlatıyor. Bu sebeple oyuncu kesinlikle oyunu kazanmaya odaklanmalıdır. Yüz yüze iken oynamak kolay. Peki çevrimiçi batak oyunu nasıl oynanabilir sorusu yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Batak İndir, Okey İndir

İlk olarak oyun oynamaya başlamadan önce arama motorlarından yardım alarak, “batak indir” ya da “okey indir” şeklinde arama yapılmalıdır.  Oyunu uygulama şeklinde indirmek istiyorsak, Play Store veya App Store arama yerine batak indir veya okey indir şeklinde anahtar kelimelerini giriyoruz. Sonrası ise çok kolay özelliklerini okuduğumuz. Görsellerini incelediğimiz hoşumuza giden uygulamayı cihazımıza indiriyoruz. Baktık ki sadece internet üzerinden batak oyununu oynamak istemekteyiz. O zaman da çevrimiçi bir şekilde gerçek veya robotlar ile batak, okey oynamak mümkün hale geliyor.

Sık kullanımlar için önerimiz oyunun indirilmesi olacaktır. Çünkü bir kısayol ile oyunu tıklayıp  açmak batak oyuncuları için müthiş kolay bir hal alacaktır. Bunun mümkün olması için adımlar gayet basit internet üzerinden cihaz hiç farketmez. İster tablet, ister bilgisayar veya telefon üzerinden batak indir, okey indir şeklinde arama sonuçlarının üzerine tıklamalısınız. Seçtiğiniz oyunu kolaylıkla bilgisayarınıza kurabilirsiniz.