Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Şenlikoğlu’ndan, Gazetecilere Yeni Mekân Müjdesi

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde düzenlenen programa katılarak müjde dolu açıklamalarda bulundu.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin

Başkan Şenlikoğlu, Sokakbaşı mevkiinde hayata geçirilen yeni projede Giresun Gazeteciler Derneği’ne yer tahsis edileceğini duyurarak, “Gazeteciler Günü’nde sizlere verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyorum. Şimdiden tüm basın mensuplarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Kale Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa ev sahipliği yaparak gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilere tarafsız ve objektif haberciliklerinden dolayı teşekkür eden Şenlikoğlu, basın mensuplarının toplumda önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. Başkan Şenlikoğlu, “Gazetecilik dünyanın en zor meslekleri arasındadır. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nüzü bir kez daha kutluyorum. Gazetecilik mesleği aynı zamanda kamusal bir görevdir. Gazeteci arkadaşlarımızın tabi ki sorunları büyük ama sorumlulukları sorunlarından çok daha büyüktür” diye konuştu.

Sokakbaşı mevkiindeki yeni projede Giresun Gazeteciler Derneği’ne yer tahsis edileceğini müjdeleyen Başkan Şenlikoğlu, projenin tamamlanmasına kısa bir süre kaldığını belirtti. Başkan, “Bugünkü karşılığı 2 milyar lirayı aşan sadece kendi öz kaynaklarımızla yapmış olduğumuz işler var. Bakanlıkların üzerinden yapılan devlet yatırımlarını da dahil edersek, ortalama 6-7 milyar liralık bir yatırımla dönemi kapatmış olacağız. Bu sadece başkan olarak bizim ya da meclis üyelerimizin değil aynı zamanda bu şehrin kazanımıdır” şeklinde konuştu.

Başkan Şenlikoğlu’nun müjde dolu açıklamalarına, uzun süredir yer arayışında olan Giresun Gazeteciler Derneği üyeleri alkışlarla teşekkür etti.

Bilgilendirme yapan Başkan, “2019 yılında Giresunlumuzun bize vize verdiği yetkiyle belediye başkanlığı görevini devraldığımız andan itibaren gece gündüz koşturarak yol almaya çalıştık. Şimdi artık yeni bir seçim zamanı geldi. Vatandaşlarımıza 5 yıllık sürecin hesabını vereceğiz. ‘Hedef 2028’ diyerek yola çıkmıştık ve vadettiğimiz projelerimizin yüzde 75’ini gerçekleştirdik. Devam eden ve ikinci döneme bıraktığımız işlerimiz var. Bu anlamda hamdolsun vatandaşımızın huzuruna gittiğimiz zaman başımız dik olarak bunları aktaracağız” dedi.

Bütçe ve borç konularında da bilgi veren Başkan Şenlikoğlu, “Bütçesinin iki katı oranında borçla devraldığımız belediyenin şu anda bütçesinin yarısının altında borcu var. Öncelikle bunu bütün kamuoyunun bilmesini istiyorum. Diğer taraftan ikinci dönemdeki en büyük hedefimiz kentsel dönüşüm olacak. Dal-Çık Projesinin temelini de Şubat ayı içerisinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’nun katılımıyla atmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Şenlikoğlu, programın sonunda gazetecilere teşekkür ederek, “Halkımıza hizmet etmeye, söz verdiğimiz projeleri bir bir yerine getirmeye devam edeceğiz. Yeni projelerimizde olacak. Bunların detaylarını ilerleyen günlerde paylaşacağız” dedi.