Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Emür, muhtarlarla buluştu

Keşap Belediye Başkanı Mehmet

Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür, Keşap’ta bulunan 50 köy ve mahalle muhtarı ile bir araya geldi. Muhtarların istek ve dileklerini dinledi.

Muhtarlar toplantısında AK Parti İlçe Başkanı Adem Çakır, Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç, Belediye çalışanları da katıldı.

“KEŞAP TURİZM FAKÜLTESİ’NİN YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE İHALESİ YAPILDI”

Keşap Belediye Başkanı Mehmet Emür “Yaklaşık 9.900 ortalama 10 milyon bedel ile İstanbul’dan bir firma aldı. Şu an Giresun Olimpik Yüzme Havuzu ve Kapalı Spor Salonunu yapan firma aldı. Bu açıdan bizim içinde çok önemli bir olaydır.

Geçen hafta yer teslimi yapıldı. Kendileri ile görüşme halindeyiz. Yol ıslah çalışmalarına başlayacağız. 400 gün için de de inşaat tamamlanacak ve muhtemelen Şubat 2018 de faaliyete geçecek. Toplam 5 kat bodrum ile beraber yaklaşık 7000 m2lik büyük bir bina olacak. Bu proje İleriye dönük düşünülmüş. Tahmini olarak 4-5 yıl sonra 1500-2000 öğrencimizin öğrenim göreceği bir eğitim yuvası olacaktır” dedi.

“KEŞAP’I BİR TURİZM DİYARI YAPACAĞIZ”

Giresun Üniversitesi Keşap Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Genç” Mart Ayından beri Giresun Üniversitesinde görev yapıyorum. 31 Mart’ta da bu görev bana tebliğ edildi. Başkanımın ve sizlerin destekleriyle Keşap’ı turizm diyarı yapacağız. Sizler olmazsanız bizlerin yaptıkları hep yarıda kalır. Keşap’ta özellikle eko turizm için düşüncelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. AB Projelerinde yer almak düşüncesiyle Eko Turizm Derneği kurduk. Bu çerçeve de sizlerin de destelerine ihtiyacımız var.

Eko Turizm, Yerel bir mekanı özellikle binaları, eski köy evlerini yerelde kalacak şekilde değerlendirmektir. Deniz, kum, güneş turizmi genellikle 5 yıldızlı bir sitem olarak gelişmeye devam ediyor. Bizim asıl amacımız yerelde köylümüzün de kazanacağı eski evlerin restore edilmesi ile butik otellere çevirme gibi bir düşüncemiz var” dedi.

Belediye olarak yüzde 90 alt yapı ve üst yapı çalışmalarımızı tamamladık. Dut Dibinde yeni bir köprü yapılacak. İki aracın rahat geçeceği 2 şeritli Keşap’a yakışan bir köprü yapılacak.

KARAYOLLARI ÇIKIŞ YOLU

Biz artık projeyi hazırladık. %90 2018 programına alınacak. Bu nedenle Milli Savunma Bakanımız Nurettin Canikli’ye teşekkür ediyoruz.

“ŞUNU UNUTMAYALIM DOĞALGAZ TEMİZ BİR YAŞAM DEMEKTİR”

Giresun da şartları taşıyan ilçeler Espiye ve Bulancak oldu. Bizim mücadelemiz Espiye’ye giderken buraya da almaktı. Botaş, EPDK ve Aksa, doğalgazın üç ayağını oluşturuyor. Botaş ile görüşmeler yapıldı. Lisans noktasında EPDK ile temaslarımız sonucu Enerji Bakanlığı’na yazılar yazıldı olumlu sonuç verdi. Son ayağı Aksa kurum ile görüşmelerde de %80’lere kadar geldik. Bizlerde her zaman Keşap için birliktelik sağlamak açısından derneklerimiz olsun, STK’lar olsun, bütün kuruluşlar ile arkadaşlar görüşmeler yapıyor.

“DAHA TEMİZ BİR KEŞAP İÇİN EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞMALARI DEVAM ETTİRİYORUZ”

 Şunu unutmayalım doğalgaz temiz bir yaşam demektir. Kömürle ya da tüp ile doğalgaz maliyetini karşılaştırıyorlar.  Bu biraz eksik bir kıyaslama, kömür parası, kömürcü parası onun dışında sağlığa yan etkisi çok fazla, psikolojik etkisi kötü, kışın doğru düzgün sokakta yürünüp, nefes alınamıyor. Kömür kokusundan tutun da nice hastalıklara davetiye çıkarıyor. Temiz hava her bireyin hakkıdır. Sizler doğalgaza geçtiğimiz de bunu daha iyi göreceksiniz” dedi.

Başkan Emür, toplantıya katılan bütün muhtarlara üstlerinde isimleri yazan powerbankları hediye etti.