Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bartın'dan İstanbul'a teknik iş gezisi

BARTIN (AA) – Bartın

BARTIN (AA) – Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) iş birliğiyle ayakkabı ve sayacılık faaliyetlerinin yerinde incelenmesi amacıyla İstanbul'a teknik iş gezisi düzenlendi.

Bartın TSO Başkanı Halil Balık, yaptığı yazılı açıklamada, 2 günlük gezide sektör temsilcileri ve iş adamlarıyla İstanbul Türkiye Ayakkabıcılar Sayacılar Eğitim Vakfı'nı (TASEV) ziyaret ettiklerini belirtti.

Sayacılık ve ayakkabıcılığı Bartın'da da cazibeli hale getirme çabasında olduklarını ifade eden Balık, şunları kaydetti:

"Sayacılıkla ilgili iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek amacıyla BAKKA ve Bartın Sayacılar ve Ayakkabıcılar Dernek üyeleriyle İstanbul'a teknik iş gezisi düzenledik. 2 günlük program kapsamında saya ve ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren sanayiciler ve firmalarla görüşme fırsatımız oldu. Onlara ilimizdeki yatırım imkanlarından bahsedip, sektörde atılacak sağlam adımlarla ilgili bilgiler aldık. Üretim her nerede olursa olsun, önce iline sonra ülkesine ekonomik kazanımlar sağlar. Bunun için sanayi yatırım faaliyetlerinin İstanbul'dan Anadolu'ya yayılması gerektiği kanaatindeyim. Böylelikle insan göçü de engellenmiş olacaktır."

Geziye TSO Başkanı Balık'ın yanı sıra BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Şahin Baş, Bartın Sayacılar ve Ayakkabıcılar Derneği Başkanı Necati Sandıkçı, ayakkabı ve saraciye teknolojisi alanı öğretmeni Rıza Arslan, BAKKA Bartın Yatırım Destek Ofisi teknik personeli Ferdi Köse ile sektörde faaliyet gösteren iş adamı ve esnaf katıldı.