Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkları korumak için balıkçıya destek

Bu haberin fotoğrafı yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, denizlerde aşırı avlanmanın önüne geçmek ve denizlerde balık varlığını artırmak amacıyla, gemi sahibi balıkçıları desteklemeye 2015’te de devam edecek.

Bakanlık, balık stoklarındaki aşırı av baskısını azaltarak aşırı avlanmanın önüne geçmek, av-av gücü arasındaki dengeyi sağlamak amacıyla balıkçı filosunu küçültmeye yönelik olarak 2013 yılında başlatılan gemi sahibi balıkçıların desteklenmesi uygulamasına 2015’te de devam edecek. Buna göre; Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen uygulama kapsamında, desteklemeden faydalanmak üzere başvuran 279 balıkçı gemisi için 35 milyon lira ödeme yapılacak.

İlk olarak 12 metre ve üzerinde gemiye sahip olan balıkçıların, isteğe bağlı olarak gemilerini filodan çekmeleri karşılığında desteklemesiyle başlayan ve daha sonra 10 metre ve üzerindekileri kapsayacak şekilde genişletilen uygulama ile 2013 ve 2014 yıllarında toplam 820 balıkçı gemisi filodan çekildi. Bu kapsamda ayrıştırma işlemine tabi tutulmak suretiyle filodan çıkarılan tekne sahiplerine toplam 116 milyon lira destekleme ödemesi yapıldı. Başvuranlar arasında en fazla balıkçı gemisi alımı 105 adetle İstanbul’dan yapılırken az alım yapılan il 3 adetle Artvin oldu. Bu yıla kadar yapılan alımlarla 10 metre üzerinde boy uzunluğuna sahip balıkçı gemilerinin yaklaşık yüzde 30’u filodan çıkarılmış oldu.