Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bağımlılıkla mücadele kursu tamamlandı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti’nin talimatıyla taşımalı ve özel okul servislerinin şoför ve rehber personellerine yönelik Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Yetişkin Eğitimi Yetişkin Kursu düzenlendi.

Giresun Valisi Mehmet Fatih

Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, 25-29 Ocak 2024 tarihleri arasında Şehit İsmail Bay Halk Eğitimi Merkezinde düzenlenen kurs, merkez ilçedeki taşımalı eğitim ve özel okul servislerinde çalışan şoför ve rehber personellerden oluşan 86 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Programı Yetişkin Eğitimi kursunda Rehber Öğretmen Rıdvan Şahin tarafından şoför ve rehber personellere sağlıklı yaşam, teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılığı, bağımlılık döngüsü ve bağımlılığın olumsuz etkileri ile sorumluluk bilinci, iş birliği, yardımseverlik, sabır gibi birçok başlıkta önemli bilgilendirme ve paylaşımlarda bulunuldu. Şoför ve rehber personel kursiyerlerin görevlerini ifa ederken uyacakları kurallar ve gösterecekleri davranışlarla konusunda da bilgiler verildi.

İki gün süren Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM) Programı Yetişkin Eğitimi Kursuna katılan şoför ve rehber personellerden oluşun 86 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu kursla ilgili değerlendirmede; “Sayın Valimizin talimatlarıyla Taşımalı eğitim ve Özel okul servilerinde çalışan şoför ve rehber personellere verdiğimiz halk eğitimi kursunda, çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklardan korunmasının ve bunlardan doğan maddi ve manevi kayıpların en aza indirilmesi amaçlanıyor” ifadelerine yer verdi.