Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aydın’dan Kırsal Kalkanma’dan yararlanın çağrısı

Bu haberin fotoğrafı yok

AK Parti Giresun İl Başkanı Hasan Aydın Giresunlu yatırımcılara çağrıda bulunarak, kısa adı (TKDK) tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun imkanlarından yararlanmalarını istedi. Aydın, Kırsal Kalkınmayı destekleme Kurumu tarafından geçen yıl 19 projenin desteklendiğini ve proje sahiplerine 3 milyon 789 bin liralık destek sağlandığını söyledi. Aydın, kurum tarafından

Besi tavukçuluğu, küçükbaş-büyükbaş besi ve süt üretimi, et, süt, meyve işleme-pazarlama tesisleri, arıcılık, sera, tıbbi ve aromatik ürünlerin üretimi ve işleme tesisleri desteklemektedir.

Gıda sanayisinde ise, şekerleme, konserve, yağ, fındık, ceviz kırma, kurutulmuş gıda, çay, turşu, un ve unlu mamuller, süt ürünleri, kozmetik, çikolata, dondurma, et ürünleri, meyve suyu, hazır yemek imal yerleri ve fabrikaların desteklendiğini, mobilya, altın, gümüş, değerli taş işleme, cam, seramik, toprak sanayi, çini, dokuma, halı, kilim, mermer, doğal taş, deri ürünleri, oyuncak, alçı aksesuar, tekstil, örgü, atölye ve fabrikalar için 400 bin ila 3 milyon Avro arasında kurum tarafından hibe sağlandığını söyledi.