Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alucra’da Meme Kanseri Farkındalık Etkinliği

1-31 Ekim Meme Kanseri

1-31 Ekim Meme Kanseri farkındalık ayı kapsamında Alucra’da bir takım etkinlikler yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü de bu hastalığı anlatmak ve farkındalık yaratmak için Ekim ayını Meme Kanseri Farkındalık Ayı olarak belirledi.

Genç, yaşlı her ırktan insan bu hastalığa karşı savaş veriyor, erken tanı ise hayat kurtarıyor.

“1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” sebebiyle Alucra Toplum Sağlığı Merkezi (ATSM) tarafından ilçemizde Hacı Osman Erilli AİHL öğrencileri ile birlikte yürüyüş etkinliği düzenlenerek, ilçe halına “Bana Birşey Olmaz Deme”, “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” çağrısı yapıldı.

Ülkemizde her 10 kadından 1’inin hayatının bir döneminde meme kanseri ile karşı karşıya kalması tablonun ciddiyetini gözler önüne seriyor. Günümüzde görülme riski artan, önemli ve yayğın bir sağlık sorunu haline gelen Kanser tıptaki yeniliklere karşın hala ölümle sonuçlanabiliyor.

Erken tesşhis tedavinin başarılı olması adına atılan ilk ve en önemli adımdırç. Kanser tanısı ile erken dönermdeki hastalıklar %80-90 oranında iyileşirken, ileri dönem hastalıklarda iyileşme oranı %40-50 olarak belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığımın Kanserde erken teşhis, tarama ve eğitim merkezleri (KETEM), Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) ve Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) meme, kolon kanseri ve rahim ağzı kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Bu yüzden, “Bana Birşey Olmaz Deme”, “Sakın Geç Kalma Erken Gel”