Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alucra Veterinerlik Bölümü öğrencileri eğitim gezilerini sürdürüyor

Giresun Üniversitesi Alucra Turan

Giresun Üniversitesi Alucra Turan Bulutçu Meslek Yüksekokulu (MYO) Veterinerlik Bölümü, Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı koordinasyonunda Erzincan’a eğitim gezisi düzenledi.

Alucra Turan Bulutçu MYO Laborant ve Veterinerlik Sağlık programı her yıl düzenli olarak yaptığı eğitim gezilerine Erzincan’ı da ekledi. Uygulama eğitimi amacıyla yapılan gezilerde öğrencilere bölüm ile ilgili bilgiler sahada verilirken mesleğin sevdirilmesi hedefleniyor. Girvelik Şelalesi’nin de gezildiği Eğitim gezisinde Erzincan Et ve Süt Kurumu Tavukçuluk İşletmesi, Erzincan Damızlık Birliği Düve Yetiştiriciliği Tesisi, Erzincan İl Tarım Müdürlüğü ziyaret edilerek öğrencilere yerinde deneyim kazanma fırsatı sunuldu. Laborant ve Veterinerlik Sağlık Programı Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Akif Sarı eğitim amaçlı yapılan gezilerin faydasının çok büyük olduğunun altını çizerek Erzincan İl Tarım Müdürü Murat Şahin, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Serkan Kütük, Et ve Süt Kurumu Erzincan Tavuk Kombinası Müdürü Yunus Bostancı, Erzincan Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim Mesut Özdemir ve İl Tarım Müdürü personeli Veteriner Hekim Muhittin Ertuğra’ya bize gösterdikleri destek için şükranlarımı sunuyorum. Eğitim için harcadığımız emeklere kattıkları değer için müteşekkiriz” dedi.

Sarı; “Salgın sebebiyle eğitme verdiğimiz aranın bitmesi ve eğitim gezilerimizde bu değerli kurumların yanımızda olduklarını bilememiz yüz yüze eğitimin kıymetini bir kez daha biz göstermiştir” diye konuştu. Laborant ve Veterinerlik Sağlık Program Öğr. Gör. Sinan Kuzucu ise gezinin önemine değinerek ” öğrencilik yıllarımda ediğim tecrübeler gösterdi ki bu tarz eğitim gezileri öğrencilik hayatında büyük etkiye sahip. Bir nevi erken staj gibi. Öğrenciler hem saha tecrübesi kazanıyor hem de bölümleri hakkında değerli bilgiye sahip oluyor” dedi.