Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksu’dan ekonomik kriz uyarısı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Sanayi Sitesi içerisinde bulunan S.S. 61 Nolu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret etti.
Kooperatif lokaline gelen Başkan Aksu’yu Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ercan Bekdemir, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Usta, yönetim kurulu ve üyeler karşıladı. Lokalde öğle yemeği yenildikten sonra sohbet edildi.
Kamyoncu esnafının sorun ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Kerim Aksu şunları söyledi; “Her zaman şoför esnafımızın yanındayız. Siz beni ne kadar tanıyorsanız, bende sizi o kadar tanıyorum. Ben şahsım olarak hepinizin iyi olmasını istiyorum. Ekonomik imkânlar ortada. Yaklaşık 10 yıldır birlikte çalışıyoruz. Sizlere her zaman destekçi ve yardımcı oldum. Varsa bunu inkâr eden ben buradayım söylesin. Ülkemiz çok önemli büyük bir ekonomik kriz yaşıyor. Bu krizi en çok esnaflarımız, dar gelirliler yaşı-yor. Siftahsız çok gününüz olduğunu biliyorum. Ancak, yıkılmayacağız, mücadele edeceğiz. Karamsar olmayacağız, birçok yerde ifade ediyorum, her yeni bir gün yeni bir umut demektir. Sizlere kolay gelsin diyorum. Misafirperverliğiniz-den dolayı hepinize teşekkür ederim.”
Damperli Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ercan Bekdemir ise Başkan Aksu’yu her zaman yanlarında gör-düklerini ve ne tür talepleri olursa kendilerine yardımcı olduğunu ifade etti. Bekdemir, “Sağ olsun başkanımız bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadı. İstek ve taleplerimizi yeri-ne getirdi.
Biz kamyoncu esnafı olarak önceki dönemleri de çok iyi biliyoruz. Kerim beyin bizlere sağladığı imkânları kimse sağlamadı. Çalışmalarında kolaylıklar dileriz, yolu açık olsun her zaman” dedi.
Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Usta ise, “36 senelik sanayiciyim. Yapılanları edilenleri iyi biliyoruz. Başkan her zaman yanımızda oldu. Emeği yok sayılamaz. Sanayi esnafı Giresun’un ekonomik lokomotifidir. İstihdam kaynağıdır. Başkanımız bizim daha rahat koşullarda çalışmamız için, esnaflarımız lehine çalışmalar yaptı. Sanayi esnafları adına kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
PAZAR ESNAFINI ZİYARET ETTİ
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Aksu Mahallesi Muhtarı Adem Önal ile beraber mahallede kurulan Salı Pazarı esnaflarını ziyaret etti.
Pazar esnafını tek tek dolaşan Başkan Aksu, pazarda alışveriş yapan mahalle sakinlerinin de hatırını sorup sohbet etti. Vatandaşın kendisine ilettiği talepleri de değerlendiren Belediye Başkanı Kerim Aksu, ilgili birimlere konularla ilgili talimat verdi. Başkan Kerim Aksu, Pazar esnafının işsizlikten, vatandaşın ise pahalılıktan şikâyetçi olduğunu belirterek; “Ekonomik kriz Pazar esnafımızı derinden etkilemiş durumda. Esnaf para kazanamıyor. Ayakta durmaya çalışıyor. Pazara gelen vatandaşlar ise pahalılıktan şikâyetçi. Ekonomik kriz dar gelirliyi yüzde yüz etkiledi. Bugünlerin geride kalacağını, geleceğe umutla bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Kışın sonu bahardır” şeklinde düşüncelerini ifade etti.