Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aksu Anadolu Lisesi öğrencilerinden tiyatro etkinliği

Bu haberin fotoğrafı yok

Aksu Anadolu Lisesi’nin 25 kişiden oluşan tiyatro ekibi Orhan Asena’nın “İlk Yıllar” isimli iki perdelik trajedisini 31.05.2016 Çarşamba akşamı saat 20.00’da Aksu Anadolu Lisesi tiyatro salonunda sahneledi.  Giresun Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt’un, Dereli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Önder Kılıç’ın, okul müdürlerinin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin katıldığı oyun iki saat sürdü.
Aksu Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Zehra Başer Kapucuoğlu ve Hakkı Özdemir’in yönettiği İlk Yıllar oyunu 16. yüzyılın saray atmosferini sahneye yansıtan iki perdelik bir trajedi olarak Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan aşkını anlatırken, aynı zamanda Piri Paşa’dan Pargalı İbrahim Paşa’ya, Hafse Sultan’dan Gülbahar Sultan’a kadar pek çok tarihî simayı da karakterize etti. Seyircilerden büyük beğeni alan İlk Yıllar trajedisi, tiyatronun sadece komedi olduğu intibaının yaygınlaştığı bir dönemde sıradışı bir temsil olarak dikkat çekti. Sahne dekoru ve bilhassa tarihi gerçeklere uygun kostümleriyle göz dolduran oyun, adeta böyle zor oyunların da liselerde oynanabileceğini kanıtlamak adına güzel bir örnek oldu. Oyun bitiminde bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt; akademik çalışmaların yanında bu tür etkinliklerin yapılmasının son derece önemli olduğunu belirti. Oyuna büyük bir hazırlık yapıldığını, senaryosundan, dekoruna, kostümüne kadar tüm ayrıntılarının taktire şayan olduğunu, emeği geçen okul idaresi, öğreteme, öğrenci ve velilere teşekkür etti. Aksu Anadolu Lisesi tarafından yapılan sosyal ve kültürel faaliyetleri özellikle takip ettiğini, çünkü nitelikli çalışmalar yapıldığını belirtti.
Aksu Anadolu Lisesi Müdürü Salih Uzun; “Dersler, sınavlar, proje, performans çalışmaları, YGS-LYS hazırlıkları yanında büyük bir özveri göstererek zaman ayırıp bu tarihi oyunun sahnelenmesinde emeği geçen öğrencilerimi, onlarla birlikte çalışan öğretmenlerimizi, destek olan velilerimizi ve şuan burada bizlerle birlikte olan tüm katılımcıları tebrik ediyor, teşekkür ediyorum” dedi.