Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Partili Şenlikoğlu, “23 Nisan Milletin iradesini kullanma isteğinin en önemli adımı”

AK Parti Giresun İl

AK Parti Giresun İl Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu’nun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Şenlikoğlu mesajında, “Takvim yaprağı 23 Nisan 1920’yi gösterdiğinde milli mücadeleye önderlik eden bir milletin, başka ulusların hâkimiyeti altına girmeden, kendi iradesini kullanma isteğinin en güçlü adımının atıldığı önemli bir gün yaşandı.

Tarih boyunca bağımsızlık ruhuyla yaşamış ve bu uğurda destansı mücadeleler vermiş milletimizin aziz temsilcileri meclis çatışı altında birleşerek geleceğimizi şekillendirecek tarihi bir adımı hayata geçirmişlerdir. O günden, bugüne asil milletimizin geleceğine kendi elleriyle yön vererek gücünü halktan alan ulusal egemenliğin ilan edişini, Gazi Meclisimizin kuruluşunu kutluyoruz.

Bugün, ülke yönetimine sahip çıkmakla yetinmeyip Milli iradenin kalbi Gazi Meclisimizin kuruluşunun bir bayram olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilişinin gururunu taşıyoruz. Bu ülkenin çocukları kalıplaşmış ifadelerle değil, demokrasiyle ulusal egemenlik bayrağını dalgalandıracaktır. Bu bayrakla, bu birliktelikle var olduk, birlikteliğimiz ile bir milletiz ve bugün bunun onurunu yaşıyoruz.

Tıpkı bizlere aktarıldığı gibi Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla 23 Nisan ruhunun ifade ettikleri çocuklarımızın sahipliğinde ve inancıyla değerli bir miras olarak nesilden nesile aktarılacaktır. Burada bizlere düşen çocuklarımıza toprak, bayrak, millet sevgisini aşılayabilmek, ülke bütünlüğünün ve bağımsızlığının önemine vurgu yapabilmek en önemli görevimizdir. Bizler ülkemizi ve milletimizi muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak azim ve kararlılığı, her daim sahip olduğumuz inançla sürdüreceğiz. Bu vesile ile TBMM’nin açılışının 98. yılında kuruluşta emeği geçenleri rahmetle anıyor milletimizin ve özellikle çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyorum.