Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK Partili Öztürk’ten Tirebolu’da Referandum çalışması

AK Parti Giresun Milletvekili

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, referandum çalışmalarına Tirebolu’da devam etti. Tirebolu’da esnaf ve vatandaşlarla, işçilerle, öğrencilerle buluşan Öztürk, akabinde ev ziyareti de gerçekleştirerek 16 Nisan’da yapılacak referandumda ‘evet’ desteği istedi.

Yeni hükümet sistemi ile birlikte toplumda aşırı uçların, sürekli kriz çıkaranların, sürekli kavga üretenlerin kazanamayacağını söyleyen Milletvekili Öztürk, yeni hükümet sistemi ile birlikte Türkiye’de bir uyumun ortaya çıkacağını belirtti. Öztürk, yeni sistemde kim daha çok hizmet ediyorsa, onun seçileceğini ve Türkiye’nin bundan kazanacağını sözlerine ekledi.

Mevcut parlamenter sistemde yürütmenin çift başlı olduğuna vurgu yapan Öztürk; “Yürütmede bir Cumhurbaşkanı var, bir de Başbakan var. Cumhurbaşkanı 1982 anayasasının tanımıyla yürütmenin sorumsuz başı. Yetkileri var, sorumluluğu yok.  Cumhurbaşkanı 1982 anayasasına göre vatana ihanet suçu dışında yargılanamaz. Cumhurbaşkanı bu anayasada bu mevcut sistemde hiçbir şekilde yargılanamaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde ise, Cumhurbaşkanı herhangi bir suç işlerse yargılanabiliyor” diye konuştu.

Başkanlık sisteminin uygulandığı ülkeleri örnekler vererek açıklayan Öztürk;  “Fransız halkı 1958’de yeni bir anayasa yapmış. Yarı başkanlık sistemini getirmişler. O tarihten sonra Fransa’da hiçbir koalisyon olmadan seçimler hep zamanında ve istikrarlı bir şekilde yapılmış. Bugün Avrupa’nın güçlü bir ülkesi haline gelmiş. Amerika başkanlık sisteminin en iyi uygulandığı ülke. Amerika’da başkanlık sistemi ilk defa 1792 yılında anayasa ile kabul edilmiş. 1792’den 2017’ye yaklaşık 230 yıla yakın zaman geçmiş ve şuanda Amerika’da en son seçilen Trump 45’inci başkan. Ana hatlarıyla 230 senede 45 defa başkan değişmiş Amerika’da, Türkiye’de ise 90 küsur senede 65 hükümet değişmiş. Amerika bugün Dünya’nın ekonomisiyle, ordusuyla, teknolojisiyle her açıdan küresel gücü. Bu gelişme tesadüf mü, değil. Amerika 200 sene önce sistemini kurmuş. Bugün bu imkân varken biz niye sistemimizi kurmayalım” dedi.