Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ahyan, yetkilileri göreve çağırdı

Giresun Otelciler ve Kahveciler

Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, Giresun’un sorunlarına çözüm üretilmesi noktasında siyasilerin ve bürokrasinin yetersiz kaldığını belirterek, “Bundan sonraki tüm olumsuz gelişmeleri, hem siyasiler, hem de bürokratik açıdan yakından takip ederek, dosyalar hazırlayacağız ve bu dosyaları Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz” dedi.

Ayhan, yaptığı açıklamada, Karadeniz limanlarını ziyaret eden bin öğrencinin içerisinde bulunduğu Piri Reis Üniversitesi gemisinin Giresun limanına giriş talebinin kabul görmediğini söyledi.

Gemi yetkililerinin kendilerine limana girişlerine izin verilmediği yönünde bilgi aktardığını vurgulayan Ayhan, 7 Ağustos’ta Giresun’u ziyaret etmek isteyen geminin limana demirlemesi konusunda yetkililerden destek beklediklerini aktardı.

Bin öğrencinin kentte yapacağı ziyaretin esnaf ve sanatkara önemli can suyu olacağına vurgu yapan Ayhan, “Piri Reis Üniversite gemisi geçen yıl Giresun açıklarında demirledi. Bölge limanlarını gezdi, ama Giresun Limanına giremedi. Liman izin vermediği için 1000 öğrenci Giresun’u uzaktan izledi ve hiçbir ekonomik katkı sağlamadan kentten ayrıldı. Aynı sorunun bu yıl da oluştuğunu öğrendik. Liman yetkilileri geminin limana ücretsiz girişine izin vermemektedir. 1000 öğrenci Giresun’da alış veriş yaptığında il ekonomisine ciddi gelir sağlanacaktır. Giresun Limanına girecek olan bu gemi il ekonomisi için büyük kazançtır. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Yaşanan bu sorunu mutlaka çözüme kavuşturmalılar” diye konuştu.

Ayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Giresun ekonomisi bellidir. Mutlaka bölge ekonomisini geliştirecek, esnaf ve sanatkarımızı rahatlatacak sıcak kaynaklara ihtiyaç vardır. İl ekonomisine katma değer sağlayacak insanları, para getirmeliyiz Giresun’a.”

Mavi Gölün de turizm sezonun ortasında bakıma alınmasına tepki gösteren Ayhan, “Sezonun ortasında mavi gölün turizme kapatılmasına bir anlam veremiyoruz. Sezon ortasında bu çalışmanın başlatılması yöre turizmine zarar vermektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Her zaman Giresun’un üzerinde birilerinin eli olmuştur, Giresun’un gelişimi engellenmeye çalışılmaktadır” diyen Giresun Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Ercan Ayhan, STK’lar olarak Giresun’un gelişimi ve kalkınması için bundan sonraki süreçte ellerini daha fazla taşın altına sokacaklarına işaret etti.

Ayhan, Giresun’un sorunlarının çözümünde siyasilerin ve bürokrasinin yetersiz kalması nedeniyle, çözüm yolları aranmasına adına konuları doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a raporlar halinde sunacaklarının altını çizerek, şunları aktardı:

”Giresunlu artık uyanmalı ve ayağa kalkmalıdır. Giresun’un siyasetçileri ve Giresun’u yönetenler artık bu işe bir dur demelidir. Giresun STK’lar olarak bu işlerin sonuna kadar takip edeceğiz. Bundan sonra Giresun’da sorunların çözümü noktasında muhatap aramayacağız. Giresun’da çözüm üretilemiyor çünkü. Bürokrasi yetersiz kalıyor, olan Giresun’a oluyor. Bundan sonraki tüm olumsuz gelişmeleri, hem siyasiler, hem de bürokratik açıdan yakından takip ederek, dosyalar hazırlayacağız ve bu dosyaları Cumhurbaşkanımıza teslim edeceğiz. Bilindiği gibi federasyon başkan yardımcısı olarak Ankara’da görev aldım. Zaman zaman bu görev icabı Cumhurbaşkanımız ile görüşmelerimiz oluyor. Bu durumu fırsat bilerek Giresun’un sorunları ve sıkıntılarını doğrudan Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz.”

Kıraathaneciler Odası Başkanı olarak Cumhurbaşkanımızın ülke genelindeki Kıraathaneler kampanyası ile ilgili bizde Giresun Valiliğimize müracaat ederek Giresun’a Millet Kıraathanesinin kurulmasını talep ettik ve kıraathaneyi açmayı ve çalıştırmayı taahhüt ettik şu ana kadar talebimizle ilgili de Giresun Valiliği bize net bir dönüş yapmadı. Millet Kıraathaneleri ile ilgili çalışmalarımızda devam etmektedir.